Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2015 0:31
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

HBO odkrývá emotivní dokument o Kurtu Cobainovi plný nezveřejněných záběrů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Připravte se na množství doteď nepublikovaných záběrů, home made videí a vyjádření blízkých či rodiny.

Představovat vám Kurta Cobaina, frontmana kapely Nirvana, není snad potřeba. Nemusíte poslouchat rock, nemusíte ani znát písně od Nirvany (určitě jich pár znáte, jen možná nevíte, že jsou právě od nich, ale to už jsem trochu odbočil), ale počítám s tím, že aspoň jednou v životě jste slyšeli/přečetli jméno Kurt Cobain, nebo aspoň viděli fotku s jeho podobiznou. Na filmovém festivale Sundance se už před více jak měsícem, kromě jiného, odprezentoval i dokument s názvem Kurt Cobain: Montage of Heck. O čem bude, už asi tušíte

Půjde o retrospektivní pohled na život ikony rocku, zároveň však i ikony pro mnoho lidí, kteří o rocku nemůžou ani slyšet. Cobain nebyl jenom hudba a přesně to se bude snažit prokázat nejen starším, ale i novým fanouškům tento dokument od režiséra Bretta Morgana (nominace na Oscara za dokument On the Ropes). Ten se spoléhal na známá videa a všelijaké záběry s Curtem, ale dal si záležet i na tom, aby poukázal i na jeho život, o kterém věděl jen málokdo, respektive jenom jeho nejbližší. Poprvé totiž uvidíme home-made záběry i z období narození jeho dcery Francis. Nahlédneme do života muže, který to v dětství a vlastně i po celý svůj život neměl vůbec jednoduché, na jeho vzestup co by hudební legendy, ale i na částečné důvody jeho depresí, nakonec vedoucí k sebevraždě. Dokument uvidíme v kinech od 10. dubna, na stanici HBO zase od 4. května.

Další informace o premiéře dokumentu v českých/slovenských kinech a nebo o filmech a seriálech vůbec, najdete na

Filmkultu.

HBO odkrývá emotivní dokument o Kurtu Cobainovi plný nezveřejněných záběrů
Domů
Sdílet
Diskuse