Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2015 20:47
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Známe datum premiéry Star Wars 8 a také nové informace o prvním spin-offu!

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

O čem bude první spin-off pro sérii Star Wars a kdy uvidíme Epizodu VIII? I to a mnohem více najdete v článku.

Shrňme si to. Do konce roku 2020 nás čekají tři nové Epizody, tři spin-offy (potvrzeny byly zatím jen dva) a pravděpodobně i nějaký ten další animák, nemluvě o komiksech od Marvelu. Pokud sledujete Filmkult, o světě Star Wars a vlastně i o celém světě filmů a seriálů víte všechno. Epizodu VII skutečně rozebíráme do detailů a neunikne nám ani jedna novinka. Nesmíme ale zapomínat, že v roce 2017 a 2019 dorazí Epizoda VIII, respektive Epizoda IX, zatímco Epizoda VII režírovaná J. J. Abramsem dorazí do kin 18. prosince. Už dávno víme, že Abrams i producentka snímku Kathleen Kennedy chtěli mít na přípravu pokračování kultovní ságy více času a plánovali přijít do kin až v květnu roku 2016. Disney se však rozhodlo, že premiéra bude v prosinci 2015, aby se tak navýšily tržby hlavně z prodeje merchandisu (neboť Vánoce). Každý pravý fanoušek zůstal smutný, protože to znamenalo zhruba půl roku času, který mohl džejdžej (J. J. Abrams) strávit spolu se scenáristou Lawrencem Kasdanem (Epizoda V a VI), aby tak mohli stvořit pořádný příběh, jaký by si film takových rozměrů zasloužil. Podle všeho se jim to ale podařilo v kratším čase a také kvůli neustálým leakům nových informací chtěl dokonce džejdžej od Disney vyprosit premiéru v létě, protože reálně hrozí, že do prosince už budeme vědět o filmu skutečně všechno. Můžete třikrát hádat, kde tento požadavek skončí - v odpadkovém koši. Peníze jsou peníze a Hollywood je Hollywood. Nikdo není větší než sága Star Wars, ale to neznamená, že nové projekty z tohoto univerza musí být kvalitní. Pevně ale věříme, že džejdžej jako fanoušek série rozhodne připraví jeden z nejúžasnějších filmových zážitků az nejočekávanějšího filmu kinematografie vůbec udělá další kultovní záležitost. No ale to se už trochu opouštím.

Známe datum premiéry Star Wars 8 a také nové informace o prvním spin-offu!

Jak se zdá, dnes je pro Disney velký den. Ohlásilo pokračování pro Frozen (Ledové království), ale také zveřejnilo datum premiéry Epizody VIII. Tu si na stříbrném plátně budeme moci vychutnat již 26. května 2017. Pokud jste, stejně jako já, čekali další prosinec, zůstanete nemile překvapeni. Nezbývá než doufat, že scénář a režie budou v těch správných rukou, které se dokáží poprat i s časovou tísní. Čí to ale budou ruce? Sice jsme to věděli už dobrého půl roku, ale až nyní to oficiálně oznámil CEO Disney - Bob Iger. Epizodu VIII natočí a napíše Rian Johnson (mluví se také o tom, že se postará o Epizodu IX, ovšem v Hollywoodu nemáte nikdy nic jisté). Že vám je toto jméno zcela neznámé? Tak to není nic zvláštního. Jediný film od tohoto pána, který skutečně stojí za pozornost a vystupuje z řady průměrných, je Looper. Potěšit vás ale může, že to byl právě on, kdo zrežíroval pravděpodobně nejlepší část Breaking Bad - Ozymandias.

Mezi jednotlivými částmi třetí trilogie uvidíme však i spin-offy. Tím prvním bude Star Wars: Roque One zrežírovaný Garethem Edwardsem, který zklamal (téměř) každého s jeho pojetím Godzilly. Další odvážný krok od Disney. Scénář napíše Chris Weitz (Cinderella, About a Boy, Zlatý Kompas, Zamilovaný profesor 2 - film považován za stoku kinematografie) a tedy jedinou skutečně pozitivní zprávou zůstává fakt, že jednu z hlavních rolí obsadila nádherná a talentovaná Felicity Jones (The Theory of Everything). První spin-off dorazí do kin 16. prosince 2016.


Zatím to tedy vypadá takto:
Star Wars: The Force Awakens (J. J Abrams a Lawrence Kasdan) - 18. 12. 2015
Star Wars: Roque One (Gareth Edwards a Chris Weitz) - 16. 12. 2016
Star Wars: Episode VIII (Rian Johnson) - 26. 5. 2017
Star Wars: Spin-off 2 - 2018
Star Wars: Episode IX - 2019 

Zleva Gareth Edwards, Felicity Jones, Rian Johnson

Známe datum premiéry Star Wars 8 a také nové informace o prvním spin-offu!

Jaké z toho máte pocity? Je jasné, že nové filmy (hlavně spin-offy) nebudou ani zdaleka dosahovat kvality původní trilogie, ale pevně doufáme, že budou alespoň tak dobré, jako druhá a třetí část nové trilogie, tedy Epizody II a III. Disney pravděpodobně vykročí skvěle, protože pokud nedokáže udělat dobrý Star Wars film J. J. Abrams, pravděpodobně už nikdo. Pro další informace sledujte již naši častokrát zmíněnou filmovou stránku Filmkult.

The Force Awakens se nezadržitelně blíží a vy si můžete být jisti, že než odmaturujete nebo uzavřete známky, potěší vás ještě druhý trailer, tentokrát skutečně odhalující příběh. Říká se, že ho Disney připojí buď k Avengerům (30. duben - 1. květen) nebo k Mad Maxovi (14. května). Zahrají si John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac (před pár dny byl potvrzen pro roli Apocalypse v X-Men: Apocalypse), Andy Serkis (zřejmě nějaká mo-cap postava), Domhnall Gleeson, Gwendoline Christie, Lupita Nyong 'o Max von Sydow, Harrison Ford (Han Solo znovu použije světelný meč!), Carrie Fisher (Leia), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Chewbacca) a Kenny Baker (R2-D2). Vše, co potřebujete vědět o filmu, naleznete zde 

Domů
Sdílet
Diskuse