Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2015 18:54
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Filmový duben v kinech bude plný Rychlých a zběsilých Avengerů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Blíží se léto a s ním i nadupaná filmová, hlavně blockbusterové sezóna v kinech. Na co se můžete těšit nejvíc?

Slaboty v kinech jsou konečně za námi! Nadobro jsme se rozloučili se zimou, vítáme jaro a co chvíli se připravujeme (společně s našimi peněženkami) na letní sezónu, která se nepřeměňuje pouze ve zpocené podpaží, ale i eye-candy dobrodružství strávené v kinosálech. Od dubna, převážně začátkem května, se totiž dostávají do kin blockbustery, jejichž množství graduje do srpna, kdy se opět začínáme obávat, že kino nám toho do listopadu moc obstojného nenabídne. Nebo máme jen příliš vysoké nároky? V každém případě, úvod máme za sebou, takže se přehoupneme na samotné premiéry. Minimálně 3-4 filmy v dubnu rozhodně stojí za každou korunu.

1. Furious 7/Rychle a zběsile 7 (2. 4.)
Will you join us for one last ride? Pokud by se Vin Diesel ptal , odpověděl bych ano. Na nový díl ze série se opravdu těším, protože mám rád postavy, univerzum a celkovou jednoduchost těchto projektů. Tedy, jednoduchost jen navenek. Víte, kolik námahy vymyslet, připravit a zrealizovat všechny ty bláznivé akční scény tak, aby vypadaly úžasně? Mohou být nereálné a připitomělé, ale natočené jsou brilantně, a to týmu od Fast & Furious nikdo nevezme. První ohlasy ze zahraničí jsou velmi pozitivní. V recenzích najdete čísla mezi 7 a 8, přičemž se chlubí Wanova (vystřídal Justina Lina na pozici režiséra) přísun do série, stejně jako emotivní rozloučení s Paulem Walkerem a vyvážená akce, emoce a humor. Furious 7 jednoduše údajně šlape po každé stránce a pevně věřím, že předtím, než Doma a jeho rodinu odsoudíte kvůli jejich nerealistickým a za vlasy přitažené akčním sekvencím, dáte jim šanci zazářit alespoň z řemeslného hlediska. Preview zde.


2. Into the Woods/Čarovný les (2. 4.)

Muzikál s Meryl Streep, za který získala herečka další z nezasloužených a zbytečných nominací na Oscara se do slovenských a českých kin dostává téměř 4 měsíce po americké premiéře. Nu, není to nic zvláštního. Naposledy se takto trestuhodně opozdil American Sniper, Big Hero 6, Imitation Game, Whiplash ... počkat. To opravdu Slovenští a čeští distributoři přinášejí filmy nominované na Oscary s 2-3 měsíčním zpožděním? Ano, opravdu! Ale nebojte, pokračování Fifty Shades uvidíme dřív než západ!

Into the Woods je spojením několika pohádkových klasik jako Sněhurka, Červená karkulka a jiných příběhů ze rtů bratří Grimmů. Pokud vás nepřesvědčí nízké hodnocení všude po světě, tak si k tomu připočítejte muzikálovou formu, 100-letou Meryl Streep, Johnnyho Deppa znovu vsázející na zkušenosti vizážistů a maskérů (ti z něj opět udělali obludu) než na svůj herecký um, jakým kdysi v minulosti oplýval. Jak se k tomuto projektu ale dostal Chris Pine či Emily Blunt mi je skutečnou záhadou.


3. Cinderella/Popelka (9. 4.)

Disney tlačí na pilu. Už dávno pradávno odkoupili Pixar, protože jejich animáky se s těmi od nich nedali ani porovnat, o pár let později zase vzali pod svá křídla filmovou divizi Marvelu a souběžně s koupí Lucasfilm (Star Wars) už měli v plném proudu i remake svých klasických pohádek do moderní podoby, a tedy přetváření animáků do live aciton (hrané) podoby. Mluvíme o Alice in Wonderland (Alenka v říši divů), Oz the Great and Powerful (Mocný vládce Oz), Maleficent (Šípková růženka), Into the Woods (viz druhá příčku v seznamu), no a zatím nejaktuálnější Cinderelle (Popelka) . Přitom se ještě chystají: Pete 's Dragon, Beauty and the Beast (Kráska a zvíře) nebo Jungle Book (Kniha džunglí). Připočtěme si k tomu akčně pojaté Hansel and Gretel (Jeníček a Mařenka) Snow White and Huntsman (Sněhurka) nebo Jack the Giant Slayer (Jack a fazole) a máme tu skutečně celou plejádu pohádek přeměny do hraných filmů, přičemž ten počet bude jen narůstat. Hollywood prostě dovolí vyjít talentovaným filmmakerům s něčím novým a originálním jen málokdy. Raději je zláká na palubu remaku, dalšího pokračování, spin-offu atd. Tam jsou totiž penízky vždy jisté. Vlastně, právě jsem sám sobě vnukl nápad na docela zajímavý článek.

V tomto zpracování Popelky od Kennetha Branagha (viz věta výše) se nám představí Cate Blanchet, Lily James, Richard Madden, Helena Bonham Carter, Hayley Atwell, Stellan Skarsgård a jiní. O příběhu toho asi víte už dost sami, ale možná vás překvapí, že snímek dostal v zahraničí i v tuzemsku vřelé přijetí. Jak to mohu tvrdit, když do premiéry zůstávají téměř 2 týdny? Nuže, vzpomeňte si na začátek článku. Ani Cinderella se nedostala na Slovensko a Česko včas.


4. Lazarus Effect/Vzkříšení démona (16. 4., Česi si horor užili již před měsícem)

Olivia Wilde se po angažmá v Dr. House znovu obléká do bílého pláště, tentokrát ale jako vědec, více než lékař. Spolu se svým týmem totiž pracuje na nebezpečném experimentu. Ten se určitě nebude líbit věřícím a církvi, protože jeho účelem je dosáhnout výroby látky, které by vracely mrtvé duše do světa živých. Když se to doktorům podaří, jsou nadšeni, nicméně, to ještě nevědí, že ze světa mrtvých nepřišla jen jedna duše. Probudili zlo a to se teď bude snažit nadělat pěknou paseku.


5. The Face of an Angel/S tváří anděla (23. 4.)

Cara Delevingne (snad jsem to napsal dobře) se kromě modelingu začíná věnovat i filmovému průmyslu, přičemž její cestu započne právě thriller The Face of an Angel. Inspirován je skutečnou událostí - případem Amandy Knox a režírovaný vítězem ceny BAFTA, Michaelem Winterbottom. Příběh je viděn očima novináře, kterého bude hrát herec Daniel Brühl (Rush). Cara si zahraje Melanie, anglickou studentku, která se zaplete s Brühlem při vyšetřování vraždy v Itálii. Očekávejte levné scenáristické zvraty a intriky.


6. Ex-Machina (30. 4.)

Sice jsou distributoři opět pozadu, ale já je na druhé straně vlastně i docela chápu. Premiéry a úroveň znalosti o nich mezi lidmi v našich malebných zemích a v USA je prostě příliš rozdílná. Za velkou louží se blockbuster klidně propaguje 30sekundovým spotem v reklamě během nejnovější epizody The Walking Dead, zatímco u nás se za rok dočkáme reklamy maximálně na Avenger a v budoucnu možná Star Wars. Co však nechápu je fakt, že se rozhodli nasadit Ex-Machines do kin ve stejný den jako Avenger. Řekne mi někdo, jaký význam to proboha mělo? Ať se pak nediví, že lidé odmítají chodit na méně mainstreamové projekce.

Snímek nabídne Domhnaala Gleeson (About Time) a Oscara Isaaca (A Most Violent Year, oba se setkají i ve Star Wars VII) v hlavních rolích jako zaměstnance programátorské firmy, který vyhraje zájezd do sídla CEO firmy, respektive jeho šéfa. Jak později Caleb zjistí, jeho nadřízený Nathan vytváří AI, jakou ještě svět neviděl. Zbytek se už dozvíte ze skvělého traileru níže. Už podle něj nám je jasné, že se bude hrát na mrazivou atmosféru, postupné odhalování skutečné pravdy a naopak odkrývání tajemství, které si CEO obrovské programátorské firmy chtěl nechat pro sebe. V zahraničí, stejně jako u nás, Ex-Machina uspěla a skutečně nevidím důvod netěšit se na ni.


7. Avengers: Age of Ultron (30. 4.)

Pokračování největšího superhrdinského filmu všech dob je konečně tady. Už jen měsíc nám zbývá do odhalení všech tajemství, teorií a dohadů o tom, co se vlastně v Age of Ultron stane a jaké důsledky to na MCU bude mít. Uvidíme poprvé svědky Spideyho nebo Captain Marvel? Vyletí Hulk do vesmíru? Umře nějaký Avenger? A bude to vůbec důstojné pokračování, které kromě oku lahodících momentů skutečně přinese do žánru něco nového a bude stavět na poctivě zpracovaném scénáři? Nuže, u Avenger a Marvel celkově je vždy více otázek, než odpovědí, ale jsem přesvědčen, že pokud čtete Svět Marvelu, víte toho dostatečně na to, abyste další řádky nepotřebovali. Uvidíme se v kině. Preview zde.

Samozřejmě, v dubnu se toho bude promítat mnohem více. Těšit se můžete na ambiciózní pohádku z evropské produkce Píseň moře, která by měla po všech těch hollywoodských animácích konečně přinést plody poctivého řemesla. Uvidíme i komediální drama Proti přírodě, neznámý horor A Girl Walks Home Alone at Night, francouzskou komedii Une heure de Tranquillo (Dejte mi pokoj!) S excelentním komikem Cristianem Clavierem a jiné projekty. Tradiční otázka na závěr: Co vás nemine a co naopak budete ignorovat?

Domů
Sdílet
Diskuse