Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2015 17:26
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

DiCaprio proti Hardymu v The Revenant láká na velkolepý kino zážitek

FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO TOM HARDY
Uložit Uložené

The Revenant od Alejandra Gonzaleze Iñárritu konečně předvádí něco ze svého repertoáru. Máme tu první trailer plný nabitých scén.

Alejandro Gonzalez Iñárritu je velmi osobitý režisér s vyhrazeným stylem. Ne každý mu přijde na chuť, ne každý dokáže ocenit jeho vizi a specifický vzor jeho filmů, ale každý musí uznat, že své řemeslo ovládá na vysoké úrovni. Mě o tom přesvědčil naposledy Birdmanem, který je na ČSFD v šedém pásmu, což jen svědčí o filmovém rozhledu a vkuse našinců. Nebudu ale odsuzovat styl ani jednoho z vás, každý má právo na jiný názor, nakonec, mně zase nesedlo jeho Babel. Takže, zatímco vás posadí na zadek s The Revenant po 5 letech (pokud se vám Biutiful nelíbilo, na výběr máte z jeho repertoáru ještě úžasných 21 gramů nebo Amores Perros), my ostatní, kteří jsme si Birdmana naplno užili, budeme uchváceni znovu už v Oscarovém období.

Půl roku před premiérou tak máme konečně k dispozici skvělý náhled na „westernové“ The Revenant a musím poznamenat, že šlo o skutečně skvělý teaser trailer, který mě neuvěřitelně nadchl. Nakonec, od spolupráce tohoto režiséra s Leonardem DiCapriem a Tomem Hardym (John Fitzgerald, poznával jsem ho jen velmi těžce) se nic jiného ani čekat nedalo. Natáčelo se mimořádně dlouho, jelikož v daných místech byl den krátký a chladný a večery dlouhé a mrazivé. Iñárritu chtěl jednoduše přivést další mimořádný autentický zážitek, a já nepochybuju, že se mu to podaří už pěkných pár měsíců. Sám se postaral i o scénář, přičemž kameru zastřešuje Emmanuel Lubezki (Gravity). Pokud jste si všimli i obličeje Domhnaala Gleesona, máte bystré oko. Kromě Hardyho a DiCapria se ve filmu objeví i on a další jako například Will Poulter, Paul Anderson, Lukas Haas nebo Brendan Fletcher.
 

Děj je inspirován skutečnými událostmi bájného lovce jménem Hugh Glass (DiCaprio), kterého napadne medvěd a nadělá s ním nepěknou paseku. Zázrakem přežije, avšak terén neumožňuje jeho převoz k ošetření. Velitel s ním tak nechá dva své muže, kteří mu mají pomáhat, případně ho po smrti pochovat. Ti se na něj ale vykašlou a Hugh zůstává napospas divočině a konci života úplně osamocen. V traileru ale vidíme, že se z toho nějak dostane. Nakonec se ale Hugh rozhodne pomstít svým bývalým společníkům, mezi které patří i postava Hardyho. Rozhodně to vypadá velmi nadějně a skutečně bohatě na všechny důležité aspekty, které se berou v úvahu při nominacích na Oscara. Nejvíce se ale asi těším na DiCapria ve vážné roli, snad nás opět ohromí. The Revenant dorazí do českých a slovenských kin 14. ledna, v USA to bude o týden dříve.

Domů
Sdílet
Diskuse