Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2015 14:03
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Jak dlouhé bude nové Star Wars? To, i mnoho dalšího zjistíte díky kope novinek z D23

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

J. J. Abrams se znovu rozpovídal o Nejočekávanější filmu tohoto roku. Prozradil přitom řadu zajímavých detailů.

Vždy potěší, když se dozvíme něco o takovém projektu, jakým bezpochyby The Force Awakens je. Od ohlášení koupě práv Disneym a následnému odhalení sequelové trilogie uběhlo už mnoho času. Máme za sebou desítky rozhovorů, drobných leaků, které netvoří dohromady ani půl procenta z celkové masivnosti obsahu, dva teasery, pár obrázků, prohlášení herců a stále větší a větší důvěru v Abramse, který se prostě nemůže utnout. Vše zatím nasvědčuje tomu, že budeme velmi spokojeni, a napomáhají tomu i nové informace. Abrams prozradil, že od začátku mu se scénářem, celkovým pohledem na film, ale dokonce i s maličkostmi pomáhal právě Simon Pegg, talentovaný a hlavně velmi kreativní scenárista a tvůrce. A to ještě nezačínám mluvit o jeho oblíbenosti. Jeho přínos je podle slov džejdžeje více než evidentní a je mu vděčný jak za pomoc přítele, tak spoluautora Star Wars. Stále ale nevíme, zda bude mít Daniel Craig to slíbené cameo coby Stormtrooper. Asi se to nikdy nedozvíme.

Jak dlouhé bude nové Star Wars? To, i mnoho dalšího zjistíte díky kope novinek z D23


A možná se toho nedozvíme mnohem více, tedy, až do premiéry, a kdoví, možná i po ní budeme čumět s otevřenými ústy a pár věcí nechápat. Abrams je rád, že Lucasfilm a Disney na něj až tak netlačí ohledně vypouštění informací či nových záběrů. Kdyby to bylo na něm, údajně bychom viděli ještě méně, ale upřímně, přestože jsem rád, že nám nikdo nespoiluje příběh a množství, velmi velké množství z filmu a akce uvidíme až v kině a ne v 10 trailerech, zase tak mnoho jsme toho jak fanoušci nedostali. Další trailer by měl podle mých odhadů dorazit již v září, případně říjnu. Následně je již na Disney a Abramsovi, jaký marketingový plán zvolí. Pevně ​​věřím, že to bude přesný opak Age of Ultron. Netřeba vám snad připomínat, že se o tuto složku formy prodeje budou opět starat stejní, respektive spříznění lidé. Jisté ale je, že každý oficiálně uvolněný záběr je pečlivě rozebrán do detailů. Nikdo nechce fanouškům zkazit příběh, no něco důležitého jsme již viděli. Možná to vše ale pochopíme až při promítání.

Jak dlouhé bude nové Star Wars? To, i mnoho dalšího zjistíte díky kope novinek z D23


Jak to již bývá zvykem, chodí se kolem horké kaše a nic extra oficiálně se neprozradí. Dozvěděli jsme se ale alespoň, že Andy Serkis potvrdil svoji genialitu (nejen) mo-cap herce galaktické extratřídy a máme se na co těšit. Jde údajně o milého, pracovitého a úžasného člověka. Jeho postava se jmenuje Supreme Leader Snoke, nic víc však nevíme. Jména více zúčastněných jsou ale tajné. Zejména jejich příjmení by totiž byly spoileroidní. Klidně se tak můžeme dočkat potomků slavných rytířů Jedi, známých postav z předchozí trilogie atd. Nakonec, stále neznáme příjmení Rey (Daisy Ridley), Finna (John Boyega) a mnoha dalších, nemluvě o tom, že množství herců ještě nebylo ani potvrzených a objeví se lze jen ve stylu cameo, případně překvapí důležitější rolí. Příjmení zatím pro fanoušky nemá ani Kylo Ren, přičemž Ren je název řádu, do kterého se Ren už dříve přidal a přijal jejich jméno. Kdo to tedy je? Prostor pro vaše teorie vám nechávám v komentářích.

Tipuji, že mnohé z vás zajímá, jak to vlastně bude s těmi praktickými efekty. Inu, Abrams nás ujistil, že film nabídne tisíce CGI snímků, ovšem, nikdy ne tam, kde to nebylo potřeba. Stavěli se skutečně interiéry, exteriéry, kostýmy, masky, výbuchy, náročné záběry a tak dále. Pro srovnání, ve skvělém videu z natáčení jsme byli svědky akce ve skutečném kokpitu v Millenium Falcone. Klidně se to mohlo odehrát před zeleným plátnem, no Abrams chtěl, aby na všechny herce svítilo skutečné světlo, aby se potili v opravdovém kokpitu a aby to tak i cítili. Z jasnějších informací zde pak máme potvrzeno jméno režiséra IX. Epizody. Postará se o ni Colin Trevorrow, o čem jsme vás informovali v samostatné zprávě zde. O roli záporáka v Epizodě VIII se popere Benicio Del Toro, který potvrdil zprávy o tom, že probíhají jisté jednání.

Jak dlouhé bude nové Star Wars? To, i mnoho dalšího zjistíte díky kope novinek z D23

A jaká dlouhá vlastně Epizoda VII bude? Nuže, stále jde pouze o hrubý sestřih, který se může ještě zkrátit (jen to ne), nebo spíše natáhnout. Momentálně činí 124 minut, a tedy stejně dlouhou stopáž, jakou oplývá Empire Strikes Back. Jsem si jistý, že materiálu na nevytažený a bohaté 2 a půl hodiny by se našlo. Necháme to ale na profesionály. S tím bychom i dnešní článek o novinkách ukončili. Snad jste se dozvěděli opět něco nového a budete nás sledovat i nadále. O Star Wars nám neunikne skutečně nic.

PS: Věk pro mladého Han Sola, o kterém bude další z řady spin-off filmů, činí něco kolem 19-20 let. Jakého herce si v této roli umíte představit?

PS2: Venku už je i oficiální plakát od Drewa Struzana, legendárního autora, který má na svědomí i předešlé ikonické plakáty. Líbí se?

Jak dlouhé bude nové Star Wars? To, i mnoho dalšího zjistíte díky kope novinek z D23
Domů
Sdílet
Diskuse