Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2015 19:53
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Fassbender nám jako geniální Steve Jobs ukáže nejzásadnější životní okamžiky v záři reflektorů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Lepší trailer jsme si ani přát nemohli. Jestliže pořád pochybuješ o návštěvě kina, jednoznačně za tebe rozhodnou právě nové záběry.

Steve Jobs mě odjakživa fascinoval. Vím o jeho temných stránkách, vím o jeho světlých stránkách (až tak moc charakterových jich nebylo, já vím), vím o jeho nesporném talentu a geniálním marketingovém smýšlení, které místy předčilo to vývojářské, pro Steva často nepochopené smýšlení. Nepřiznal si prohru, chybu a občas nápad raději převzal, ukradl nebo se ním inspiroval, než aby uznal člověka, který s ním přišel. Měl problém s emocemi, odmítal si přiznat vlastní dceru (spíše před sebou samým než před světem), nevyjadřoval soucit, nerozmazloval své zaměstnance a málokdy projevil vděčnost. Nebyl to kamarád do deště, nebyl to milý šéf a rozhodně to nebyl ideální obchodní partner.

To vše víme. Víme ale i to, že byl skutečným géniem v oboru, dokázal motivovat lidi jako málokdo jiný a byl perfekcionistou v pravém slova smyslu. Vybudoval Apple, odkud ho vyhodili, ale o pár let později prosili, aby přišel zpátky. Zachránil společnost za pět minut dvanáct a i nadále pokračoval v budování technologií, překračování limitů a revolučních vynálezů. Bohužel, život pro něj neskončil nejšťastněji, když si s ním osud nepěkně zahrál. I tak ale celému světu pomohl překročit mnoho náročných překážek a ulehčil nám všem život. Takovýto materiál jednoduše stojí za zfilmování a bojím se, že ještě párkrát ho budeme mít možnost vidět i v kinech.

Fassbender nám jako geniální Steve Jobs ukáže nejzásadnější životní okamžiky v záři reflektorů

Před dvěma lety natočil neznámý Joshua Michael Stern jeho životní příběh s Ashtonem Kutcherem v hlavní roli, snímku se ale nepodařilo prorazit a spíše zapadl do zapomnění. Mnohem ambiciózněji ale vypadá projekt Dannyho Boyla (Trainspotting, Milionář z chatrče, 127 hodin, Tranz) a scénáristy Aarona Sorkina (Newsroom, Moneyball, Social Network). Ti se rozhodli, že zachytí tři nejdůležitější a dějiny měnící okamžiky/období Jobsova života. Z traileru je cítit, že se autoři zaměřili na autenticitu a snaží se Jobse vykreslit opravdu tak, jak ho vnímali lidé v jeho okolí. Určitě si užijeme dramatické chvíle nebo obrovské ovace v momentech, kdy se Jobs objeví na jevišti. O scénář ani režii se nebojím, Michael Fassbender by měl svoji roli zahrát skvěle, a tak už jen zbývá doufat, že tyto tři elementy vyústí v pozitivní recenzi i tady, na Filmkultu.

Film Jobs se zaměří na období jeho počátečních úspěchů, možná i na vztah se Stevem Wozniakem (Seth Rogen), jeho slavnou garáž, ale zejména na jeho největší vzestupy a pády, jeho návrat do Applu po 12 letech a následně i fakt, že firmu vybudoval doslova z popela na vrchol. Je tedy skutečně otázkou, jak to bude ve finále vypadat. Snímek se dočká české a slovenské premiéry 12. listopadu a kromě Fassbendera coby Jobse se můžeme těšit i na Kate WinsletSetha Rogena nebo Jeffa Danielse. Co říkáte na trailer? Zajdete do kina? 

Fassbender nám jako geniální Steve Jobs ukáže nejzásadnější životní okamžiky v záři reflektorů

Domů
Sdílet
Diskuse