Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2015 12:47
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Geniální kryt udělá ze zadní strany iPhonu čtečku knih, která navíc šetří baterii telefonu

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Chcete upgradovat svůj iPhone? Speciální kryt InkCase i6 dokáže elegantně přeměnit zadní stranu telefonu na čtečku knih.

Díky přibývajícím funkcím a možnostem chytrých telefonů, které dokázaly během několika posledních let vcelku spolehlivě nahradit již celou řadu samostatných zařízení, se naše životy, alespoň v tomto ohledu, stávají stále více pohodlnější a jelikož vývoj postupuje neustále vřed, prakticky vše, co dnes potřebujeme zjistit nebo vyřídit, můžeme udělat právě díky svým mobilním přístrojům. Velkou roli v tom vždy hrály samozřejmě displeje, ale pokud ty nebyly a nejsou k něčemu vhodné, pak je to určitě dlouhodobé čtení knih nebo různých dokumentů, na což jsme byli zvyklí využívat spíše klasické elektronické čtečky typu PocketBook nebo Kindle, za kterými displej běžného telefon přirozeně pokulhává. Jak se ovšem zdá, tato zařízení již brzy nebudeme nutně potřebovat, a to díky speciálnímu krytu pro iPhone 6, který vám elegantně vytvoří čtečku knih přímo ze zadní strany telefonu. 

Geniální kryt udělá ze zadní strany iPhonu čtečku knih, která navíc šetří baterii telefonu

Konkrétně je řeč o novém krytu InkCase i6 společnosti Oaxis, který stačí k iPhonu 6 zezadu jednoduše přicvaknout a posléze jej s telefonem spárovat pomocí Bluetooth. Zadní stranu InkCase i6 tvoří 4,3palcový E-Ink displej s rozlišením 480 x 800 pixelů a využijete jej například ke čtení notifikací, zpráv, emailů nebo samozřejmě knih. Zároveň uživatel jistě ocení, že díky úspoře baterie a tedy větší výdrži telefonu nebude nucen tak často otravně sahat po nabíječce. Stejně tak pozitivní je i fakt, že iPhone po připevnění krytu „ztloustne“ jen o 4,2 milimetru a celková tloušťka i s iPhonem 6 tedy bude 11,1 milimetru. Potěší i zabudovaná paměť 128 MB

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Oaxis na své stránce v současné době InkCase i6 nabízí v předprodeji za slušných 99 dolarů (~89 eur; 2 400 korun) a zájemcům tak dává možnost ušetřit peníze, jelikož standardní maloobchodní cena bude 129 dolarů (~116 eur; 3150 korun). Měli byste o podobné zařízení zájem? 

Geniální kryt udělá ze zadní strany iPhonu čtečku knih, která navíc šetří baterii telefonu
Geniální kryt udělá ze zadní strany iPhonu čtečku knih, která navíc šetří baterii telefonu
Domů
Sdílet
Diskuse