Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2015 15:26
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

50 nejočekávanějších filmů příštího roku. Čeká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé další

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Začínáme s představováním nejatraktivnějších a nejvelkolepějších filmů roku 2016.

Trochu jsem přemýšlel, jestli změnit koncept článku z minulých let, kdy jsem vám představil pokaždé 50 nejočekávanějších filmů. Jak jistě víte, už od letošního roku se počet blockbusterů či zajímavých, byť ne tak drahých, projektů zvyšoval, no a tento jev se bude ještě zesilovat. Uvažoval jsem tedy o 100 celovečerácích, které vám představím, to by ale zabralo enormní množství textu, a tak jsem zůstal při padesátce, kterou rozdělím na dvě části. Momentálně čtete tu první, ve které si představíme 25 snímků s premiérou do června 2016. Myslím, že na své si přijde úplně každý. 


Leden

1. Yip Man 3
Začneme nehollywoodskou tvorbou, teda, alespoň z části. Sice jde o asijskou práci, o Donnie Yenovi nebo Miku Tysonovi asi těžko můžeme hovořit jako o nehollywoodskych hercích, v případě Tysona sice ani jako o herci. Už dlouho je známo, že v třetí části velmi kvalitní kung-fu série uvidíme i samotného Bruce Leeho, a to v CGI podobě. Tvůrci se tedy asi úplně zbláznili. Angažování Tysona považuji za velkou chybu, o Leem nemluvě. Stále nás ale mohou překvapit, čemuž nasvědčuje i první teaser, který je až do doby, kdy se objeví Tyson úžasný a odkazuje na předešlé dva díly a úžasnou choreografii soubojů. Fanoušci bojových umění se mají na co těšit. 

2. 5th Wave 

Chloe Grace Moretz, jejíž zářivá hvězda jemně vyhasla asi tak rychle, jak rapidně zazářila, stále dostává zajímavé úkoly. Nejnověji to bude postava dívky snažící se zachránit svého bratra před jistou smrtí. Na Zemi totiž zavítali mimozemšťané a v pěti vlnách přinášejí utrpení, zkázu, bolest a smrt. Postava Chloe je jedna z posledních žijících a pokud chce přežít, musí se znovu naučit důvěřovat, a to cizímu člověku. 


3. Revenant 
Iñárritu, Lubezki, DiCaprio, Hardy a bezpočet dalších talentovaných jmen. Co víc potřebujete, abychom vás přesvědčili, že kino je prostě povinností? Pokud vám to ale stále nestačí, podívejte se na trailery, patří k nejlepším za poslední léta. O ději, hercích, natáčení, no prostě o celém filmu už víte asi vše. Jisté je, že tu máme jedno z nejžhavějších želízek v boji o Oscary (režie, film, kostýmy, střih, kamera, herci, scénář ...). Pokud se chcete dozvědět více, klikejte sem a sem

4. Hateful Eight
Nový Tarantino je jako příchod dlouho očekávané kulturní události, která ale nechodí každý rok. Hateful Eight dorazí už co nevidět a my jsme už konečně dostali lákavou porci záběrů, které nás na 180minutovou westernovou akci dokonale navnadily. Podle traileru a synopse ale můžeme soudit, že půjde o víceméně typickou Tarantinovku, kterou možná ukončí své působení ve westernech. Nebo také ne. Množství talentovaných herců, samotný Tarantino, originální děj a prostředí a mnoho dalšího je příslibem, že by to opět mohla být trefa do černého.

Únor

5. Danish Girl
Možná jste o následujícím počinu neslyšeli, ale pokud byste viděli obrázek z filmu či trailer, rychle byste s místenkou v tomto seznamu souhlasili. Jde totiž o biografické drama režiséra Toma Hoopera (Bídníci, Králova řeč) o Einaru Wegenerovi (Eddie Redmayne). Toho jeho manželka (Alicia Vikander) jednoho dne požádá, ať se převlékne za ženu a dělá jí modela, protože se jí modelka nemohla dostavit. Einarovi se ženské šaty ale jaksi zalíbí a zatouží po změně. Trailer byl skvělý a dokázal obrátit můj názor ohledně filmu. Snad nebude příliš hrát na city, protože látka si to vyloženě žádá. 


6. Zoolander 2

K režii se vrátil Ben Stiller, k hereckému obsazení pak snad všichni účastníci prvního filmu z před 14 let. Bláznivá komedie z módního prostředí o Derekovi Zoolanderovi, který toho v hlavě příliš mnoho inteligentního nemá, pobavila širokou veřejnost a ta se určitě i diví, proč její pokračování přijde až po 15 letech. Pokud si Stiller zachová alespoň jakžtakž inteligentní humor a nebude stavět na tom dětinském, přičemž se ostatní herci (Owen Wilson, Will Ferrell, Penélope Cruz ...) také přičiní, máme se na co těšit. 


7. Triple Nine
Režíruje John Hillcoat (Lawless, The Road) a uvidíme herce, ako Woody Harrelson, Casey Affleck, Kate Winslet, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Norman Reedus, Aaron Paul, Gal Gadot či Teresa Palmer. Už jste zaujatí? Tak vězte, že půjde o násilný, akční thriller z prostředí války mezi policisty a gangstery. První trailer vás rozhodně přesvědčí víc, než moje slova.

8. Hail Caesar!
Bratři Coenové, skvělí herci v čele s Clooneym, Brolinem či Tildou Swinton a množstvím oblíbených tváří jako Jonah Hill či Scarlett Johansson v poutavém ději s dobovou atmosférou a zábavným trailerem. Takhle nějak bychom mohli tento film prezentovat. Děj mluví o tom, jak se z natáčení velkofilmu o Caesarovi vytratí hlavní herec, což musí vyřešit postava Joshe Brolina vcelku atypickým způsobem.

Březen


9. Zootopia
Originální animák od Disney nás vezme na cestu do světa, kde zvířata nejenže pobrali vlastnosti lidí, oni i žijí životem lidí v kulturní společnosti, kde platí zákony a jistá nepsaná pravidla. Po prvních záběrech je nám jasné, že to bude stát za to, respektive tam je obrovský potenciál. Děj mluví o tom, jak se zajíc Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) rozhodne spojit síly s liškou jménem Nick Wilde (Jason Bateman), aby vyřešil velký případ a získal si tak respekt nejen svých kolegů. 


10. Brothers Grimsby
Neoficiálně pokračování Borata se Sachou Baronem Cohenem s akční příchutí špionážního filmu, ve kterém Mark Strong seká hlavy na počkání? A pokud už ta akce nebude prvotřídní, myslím, že se alespoň kvalitně pobavíme. Od Cohena, nakonec, můžeme čekat skutečně cokoli, a pokud to bude podobně bláznivý počin, jak takový Diktátor, o dostatek humoru asi nouze nebude. 

11. Červený kapitán
Slovák určitě očekává jeden z nejdražších a nejambicióznější filmů, kterému pomáhá v post-produkci i CGI. Těšit se můžete na známé, oblíbené a žánrem osvědčené tváře, thrillerový nádech a příběh z pera Dominika Dana. První trailer nás příjemně překvapil, takže očekáváme, že v kině nás Červený kapitán nezklame naopak stane se dalším, skvělým slovenským filmem. 


12. Free State of Jones
Ve snímku se podíváme nejen na život farmáře Newtona Knighta (Matthew McConaughey), ale i na jeho mimořádně ozbrojené povstání. Newt spojí své síly s ostatními menšími farmáři a za pomoci místních otroků začíná vzpouru, která vede k vystoupení Jones County (Mississippi) z Konfederace ak vytvoření Free State of Jones. Očekávat můžeme kvalitní drama podepřené skvělými herci a snad i dobrým scénářem.


Duben

13. Jungle Book
Jon Favreau, režisér prvních dvou Iron Manů se mi jeví jako zvláštní volba pro natočení hrané verze Knihy džunglí. Hodně toho ale skutečného nebude, jak jste si již mohli všimnout z traileru. Většinu filmu se budeme dívat na CGI, ale pokud bude udělané kvalitně, možná si to ani nebudeme častokrát uvědomovat. Děj už, doufám, znáte, a tak mi zbývá už jen doporučit vám trailer, který se mně osobně velmi zamlouvá. 


Květen


14. Neighbours 2
Jednička byla celkem úspěšná, jak z hlediska výdělků, tak i kvality a spokojenosti publika. Druhá část komedie Setha Rogena, který je v posledních letech výrazně zaneprázdněn právě tímto žánrem, tak byla na spadnutí. Natáčení by již v těchto dnech mělo být ukončeno, no a kromě snad všech původních herců se k ansámblu připojuje i Selena Gomez.

15. Angry Birds
Máte pravdu, díru do světa to neudělá a možná to od nás v recenzi dostane o dva body více než Mimoni, stále je to však očekávaný film, zejména pro mladší ročníky. Do kina se pravděpodobně bude chodit v houfech a možná film překvapí i starší, velké naděje si ale neděláme. 


16. Alice Through the Looking Glass (Alenka v říši divů 2)
O ději se toho mnoho neví. Jediné, co nám je známo, je fakt, že nová postava ztvárněná Cohenem bude ovládat čas a Alenka to využije. Největším potěšením tedy je, že z herců se vrátí snad všechny důležité jména včetně Johnnyho Deppa, Mii Wasikowské, Anne Hathaway, Heleny Bonham Carter či Alana Rickmana, těšit se však můžeme i na Sachu Barona Cohena. Režii převzal po Burtonovi James Robin (Muppets, Muppets Most Wanted, Ali G Show). Změna na režisérské stoličce bude asi znamenat i pokles kvality, přece jen, Burton je Burton, ale určitě před druhou Alenkou nezavíráme dveře.

17. Snowden
Režisér a scenárista Oliver Stone (prohlédněte si jeho ČSFD profil, má toho za sebou tolik, že nemá význam to tu vypisovat) se nejnověji pustí do adaptace jistého období života Edwarda Snowdena, kdy se mu život obrátil naruby. Zveřejnil totiž nehezké informace o sledování lidí přes informační sítě a také o faktu, že na internetu neexistuje soukromí. Byl pro FBI asi takovým psancem, jako Jeffrey Wigand pro tabákový průmysl.


18. Nice Guys

Shane Black (AWOL, Iron Man), celkem kvalitní režisér a stejně tak i scenárista (Last Boy Scout, Smrtonosná zbraň) si vyhlédl pro svůj další projekt, krimi thriller, dvojici Russel Crowe a Ryan Gosling coby nájemnou gorilu s horlivými pěstmi a soukromého detektiva. Spolu se vydají po stopě zmizení jedné dívky a smrti pornohvězdy. Obsazení je velmi zajímavé, Shane Black má co napravovat po třetím Iron Manovi, a tak se rozhodně těšíme. 


Červen

19. Warcraft
Co asi tak čekat od nejočekávanější filmové adaptace příběhu z herního prostředí? Já osobně sázím na krásné prostředí Azerothu, úžasné CGI, skvělé akční scény, kvalitní příběh a poutavé postavy. Samozřejmě, bude toho mnohem víc, včetně herců či technického zpracování a hloubky scénáře, myslím ale, že nás režisér Duncan Jones (Source Codce) nezklame.

20. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
James Wan se po akční přestávce u Dieselově bandy vrací k hororu, aby natočil pokračování svého úspěšného a kvalitně vyčnívajícího hororu, Cojnuring. O ději se toho moc neví, hlavní role si ale znovu zopakuje herecká dvojice Vera Farmiga a Patrick Wilson, kteří ztvární manželský pár Eda a Lorraine Warrenovi. Zvěsti ohledně příběhu mluví zatím pouze o tom, že se manželský pár bude snažit pomoci zoufalé matce a její dceři, která okusí, jaké je to, když se na vás pověsí zlé síly.

50 nejočekávanějších filmů příštího roku. Čeká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé další


21. Finding Dory

Pokračování nejlepšího filmu od Pixaru (aspoň tak jsme zvolili i my) se nám už představilo příjemným teaserem a spolu s ním jsme se také dozvěděli, o čem vlastně bude. Dory bude tentokrát hledat své rodiče a rodinu, na kterou si z ničeho nic vzpomněla. Ať je to jak chce, i tak všichni víme, že půjde o nejočekávanější animák roku. Nemo je fenomén, milujeme všechny postavičky a pokud bude děj originální a opět chytí za srdce, všichni budeme zase jednou nadšeni. 


22. Independence Day: Resurgence

Jeden z největších blockbusterů minulého století s úžasným hereckým obsazením zavítá do kin se svým pokračováním již v létě. O čem bude? Na konci jedničky dostali mimozemšťané kvalitně přes držku a tak se ti, co přežili, vrátili domů pro posily. To však nějaký ten čas bude trvat, že? Cestovat vesmírem v krátkém časovém rozmezí se dá jedině použitím červích děr, to už vědí všichni, naposledy díky Interstellar. Zatímco mimozemšťané se zmobilizují a dostanou zpět k naší planetě, uběhne v jejich myslích asi tak měsíc, zatímco pro pozemšťany klidně i 20 let. Za ten čas se pomocí mimozemské techniky, které je na celé planetě až-až, pokusí lidé vytvořit účinnou obranu planety. Režíruje opět Roland Emmerich a kromě Willa Smithe se vrátí snad všechny postavy. 

50 nejočekávanějších filmů příštího roku. Čeká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé další


23. Now You See Me 2

Dvojka se v ději posune o krok dopředu, kdy se čtyři jezdci ocitnou v mnohem větším nebezpečí od nepřítele, který je přinutí překročit všechny jejich dosavadní limity. Vrátí se skoro všechny postavy, až na herečku Islu Fisher, jejíž místo v týmu nahradí Lizy Chaplain a její Lula. Jako syn Arthura Tresslera (Michael Caine) se představí Daniel Radcliffe. Režíruje Jon Chu (GI Joe 2: Odplata a nějaké ty Let's Dance, takže se skutečně jen chytáme za hlavu).

50 nejočekávanějších filmů příštího roku. Čeká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé další


24. Story of Your Life
Snímek zatím nemá datum premiéry, ale my k ní upíráme zrak zejména kvůli tomu, že ji zrežíroval Denis Villenueve, můj nový oblíbený režisér, od kterého již méně než vynikající film nemohu očekávat. Scénář se psal podle stejnojmenné knižní předlohy a mluví o tom, jak na Zemi přistáli mimozemšťané, a proto svět povolal odbornici na lingvistiku, doktorku Banksovou (Amy Adams), aby zjistila, zda přišli v míru, nebo ne. 

25. Silence
Nový Scorsese zaujme každého z nás, je přitom úplně jedno, o jaký žánr jde. Příběh se odehrává v 17. století. Dva portugalští jezuité Rodrigues (Andew Garfield) a Garupe (Adam Driver) jsou vysláni do Japonska, aby našli jejich mentora otce Ferreira (Liam Neeson), který se údajně zřekl křesťanské církve. V zemi vycházejícího slunce pak musí čelit náboženské diskriminaci a pronásledování. 

50 nejočekávanějších filmů příštího roku. Čeká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé další

Druhá pětadvacítka dorazí až v prosinci, snad do té doby získáme o filmech v seznamu i více informací, zatím jich je v některých případech jen velmi střídmě a nemá význam vám představovat projekty, o nichž sami mnoho nevíme. Našli jste své favority, kteří mají premiéru do června 2016? Je jasné, že pár z nich se sem nevešlo, budu proto rád, pokud mi je napíšete do komentářů. 
Domů
Sdílet
Diskuse