Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2015 v 13:04
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Kouzelný Malý princ se v nové verzi již brzy ukáže v kinech a rozhodně vás obere o pár slz

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nový trailer pro Little Prince je stejně kouzelný, jako ten první.

Pokud bych řekl, že chci jít do kina na opravdu kouzelnou pohádku, vyberu si Pixarovku nebo další část Jak vycvičit draka. Na druhé straně, sem tam se objeví i animák z menší produkce, který je na tom ale minimálně stejně dobře, no a pokud trailery nelžou, tak bude z Malého prince velký, emotivní hit. První recenze nešetří chválou, naší se pak dočkáte pravděpodobně příští sobotu. My tu dnes máme nový trailer s pár dosud neviděnými záběry, no a se nemohu dočkat, kdy konečně novou verzi této legendární pohádky uvidím.

Dílo je plné zajímavých a naučných myšlenek, jejichž kouzlu již podlehly mnohé generace. Nový trailer naznačuje, že ti, kteří ještě knihu nepřečetli, to možná změní, zejména po zhlédnutí animáku. Ten prostě vypadá úžasně, hraje na emoce, krásný vizuál, přitažlivé postavy a celkově působí velmi osobně. Také ukazuje, že se dočkáme jakoby dvou příběhů. Jeden bude zobrazen klasicky, v 3D animaci a ten druhý zase využije technologii stop-motion. Zejména pasáže vytvořené pomocí stop-motion jsou údajně vrcholem filmu. Nakonec, ty jsou založeny i na knize. Animované 3D záběry jsou smyšlené a dotvářejí celkový vizuál a poselství filmu. Je to prosté, prostě seberte přítelkyni a švihejte do kina, nebude to totiž jen film pro děti.

Kouzelný Malý princ se v nové verzi již brzy ukáže v kinech a rozhodně vás obere o pár slz

O režii se postaral Mark Osborne (Kung Fu Panda), dabingem přispěli takoví herci jako například: James Franco, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Paul Giamatti, Benicio Del Toro, Albert Brooks či Bud Cort. Synopse mluví o mladém děvčátku, které chce její matka připravit na život dospělé ženy možná až příliš brzy. Její plány ale naruší dobrosrdečný, i když možná trochu svébytný starší soused. Ten jí ukáže svět plný dobrodružství, naděje a lásky, svět, jaký mu před časem ukázal Malý princ. Holčičce opět funguje dětská fantazie a uvědomuje si, že některé věci se dají vidět pouze srdcem, ne očima. Po přečtení těchto řádků si možná vzpomenete na emotivní fantasy rodinné drama Most do Země Terabithia, ale věřte mi, bude to něco jiného. Teď se už soustřeďte na trailer a zanechte nám vaše pocity v komentářích. Scénář napsala podle předloh Antoine de Saint-Exupéry autorka Boxtrolls (Škatuláci), Irena Brignull. Na hudbě pomáhal Richardovi Harveymu i Hans Zimmer. Snímek zatím vydělala 60 milionů dolarů a vypadá to tak, že po premiéře ve všech zbývajících koutech světa se i zaplatí. Tak, co říkáte na trailer? Přesvědčil vás o návštěvě kina?

Všichni dospělí byli jednou dětmi... ale jen málo z nich si to dětství i pamatuje

Domů
Sdílet
Diskuse