Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2016 20:46
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Pokračování hororu Conjuring od Jamese Wana láká strašidelným, atmosférickým trailerem

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

První záběry z očekávaného pokračování hororu Conjuring od Jamese Wana dorazily!

Na horory moc nejsem, to už víte, ale připravit vás o první trailer pro očekávané pokračování nadstandardně přijatého, kritiky chváleného a diváky oblíbeného hororu The Conjuring nemůžu. První film vydělal s 20milionovým rozpočtem (nepočítáme reklamní výdaje) až 318 milionů dolarů, a tak bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme druhé části. Ta se ale opozdila kvůli tomu, že si režisér James Wan vzal od hororového žánru volno (natočil už The Conjuring, SAW 1 a 2, Dead Silence, Stygian, Insidious 1 a 2, ale i Rozsudek smrti) a natočil pro Universal podařené Furious 7. Říkejte si, co chcete, pokud jste šli do kina na akční film, akční film jste i dostali, James Wan ale pocítil nutkání vrátit se k tomu, co mu jde nejlépe, a tedy k strašení lidí. Dělá to ale jiným způsobem než  většina hollywoodských režisérů, která náhodou o tento žánr zakopla a chtě nechtě ho i pohnojila. Wan je jedním z lidí, kteří stále udržují jeho kvalitu, a tak všichni s napětím očekávají, zda se mu to podaří i tentokrát. 

 

K dispozici bude mít kromě jiných i Patricka Wilsona v Veru Farmigu coby Eda a Lorraine Warrenovi. Po skvělých výkonech Patricka Wilsona ve Fargu Bone Tomahawk seriózně uvažuji, že Conjuringu dám druhou šanci. Pokračování přitom nevypadá o nic méně lákavě než původní celovečerák. Co tedy víme o příběhu? Mladá dívka jménem Janet (Madison Wolfe) je jednou ze čtyř sourozenců osamocené matky Peggy Hodgson. Nevíme, o kterou scénu jde, ale můžeme vidět její vybledlou tvář silně kontrastující s jejím červeným oblečením a něco může i za nepořádek za ní. Dle Wana jsou paranormální jevy, jež postihly rodinu Hodgesonových, asi nejvíce zdokumentované a staly se terčem médií. Rodina žila ve městečku Enfield v pozdních sedmdesátých letech. Dvě ze čtyř dětí, obě dcery, prý slyšely klepání na stěny a démonické zvuky a údajně viděli, jak se nábytek sám pohybuje. Tyto incidenty nakonec vedly k posednutí jednoho ze dvou děvčat.

Budeme pevně věřit, že se Wanovi a spol. podaří přinést minimálně tak podařený horor, jako tomu bylo naposledy. Předpoklady k tomu má, nezakládá si jen na primitivních vyskakovacích lekačkách, diváka postupně vtáhne do děje, nechá ho v napětí a strachu téměř během celého filmu a inteligentně navodí pocit nejistoty a strachu v úžasně natočených scénách. Pokud se nic nezmění, premiéry bychom se měli dočkat přesně 10. června 2016Po instagramovém skotačení tak konečně dostáváme první záběry. Jak se vám líbí? Přesvědčí vás o návštěvě kina, nebo si počkáte na plnohodnotný trailer?

Pokračování hororu Conjuring od Jamese Wana láká strašidelným, atmosférickým trailerem

Domů
Sdílet
Diskuse