Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
11. března 2016 v 10:06
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Adolf Hitler ožil a míří do kin v satirické komedii přímo z Německa

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Už jste někdy mysleli na to, co by se stalo, kdyby se Adolf Hitler probudil v současnosti?

Podle světového bestselleru Er ist wieder da přichází konečně i do českých a slovenských kin satirická komedie zobrazující moderní multikulturní Německo v roce 2014. V něm se probudí Adolf Hitler, který nynější svět nepoznává, ale to ho nezastaví před tím, aby opět nastolil pořádek.
 
Hitler se rozhodne opět rozdmýchat svou politickou kariéru, ale nedaří se mu to a ocitá se v show, kde se z něj stane televizní hvězda. Film režiséra Davida Wnendta (Bojovnice, Vlhká místa) otevírá, podobně jako v knize, současné otázky kultury, nacionalismu a svobody. V hlavní roli se nám jako Führer představí Oliver Masucci. Do filmové adaptace však Wnendt vložil i vlastní „doplňky“ v podobě krátkých dokumentárních scén, ve kterých Hitler mluví s nic netušícími Němci či samotnými politiky. Er ist wieder da (Už je tu zas) je v kinech již od minulého roku. Češi mohou na film zajít do kina už dnes, zatímco ke Slovákům se dostane 31. března. Ohlasy jsou nadšené, komedie obdržela mnoho skvělých recenzí, za návštěvu kina to tedy stát bude. Nadšení ale asi nebudou ti, co četli knihu. Mnoho skvělých scén se na plátna prý nedostalo a zůstala pouze hlavní myšlenka. I tak je to ale obdivuhodný film.

Domů
Sdílet
Diskuse