Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2016 1:03
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

James Cameron natočí ještě 4 pokračování Avatara. Kdy je uvidíme?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

James Cameron se zamiloval do světa Pandory. Z trilogie Avatara totiž udělal pentalogii.

Nejprve to měly být dva filmy, později trilogie a nakonec z toho byly celkem 4 části, přičemž ta druhá se již měla začít natáčet. James Cameron si ale s Pandorou očividně nechce říct sbohem ani po 4 velkých blockbusterech, které mu vezmou více než deset let jeho života. Geniální režisér, scénárista a storyteller se po Titanicu zcela odmlčel. Na technologii, se kterou by se dal Avatar natočit, čekal celou dekádu (nápad na Avatara dostal ve stejném roce, v jakém premiérovala Pocahontas... na nic nenarazil, jen...). Konečně se dočkal, přičemž se celá léta věnoval právě světu Pandory. Avatar konečně dorazil v roce 2009 do kin a po technické stránce šlo o skutečnou revoluci, která naplno odstartovala 3D mánii. Po scenáristické stránce však až o takový velký opus nešlo a celkově se film řadí jen někde k nadprůměrným. Jistě, pokračování těší i nás, akorát nás mrzí, že Cameron už dlabal na všechno ostatní. Vysněný projekt Battle Angel se pravděpodobně zruší nebo změní tvůrce za cca 30 let (1997-2025) tedy od Camerona neuvidíme nic jiného, ​​než modré Avatary. Možná nás další díly posadí na zadek, ale i kdyby se tak stalo, žádný filmový fanoušek prostě není nadšený zprávou, že Cameron už nikdy nic jiného nenatočí. Jednak se tak vyjádřil sám, a jednak to vyplývá i ze včerejšího oznámení.

James Cameron natočí ještě 4 pokračování Avatara. Kdy je uvidíme?


Nově se totiž Cameron rozhodl, že natočí i Avatara 5. Scénář je hotový pro následující tři části (ten poslední se bude muset ještě vyladit), stejně i design všech bytostí a země, dokonce i infrastruktura snímků a některé scény jsou již připraveny na natáčení , které by mělo započít již tento měsíc. Je sporné, zda Cameron stihne všechno dotočit a dokončit ve studiích, kde filmy primárně vznikají, ale momentálně jsou pokračování naplánovaná na období Vánoc let 2018, 2020, 2022 a 2023. Každý příběh by měl obstát sám o sobě, ale dohromady bude všech 5 filmů tvořit jeden velký celek. Skutečně se těšíme na to, co James vymyslí tentokrát, mnohem více by nás však potěšilo, kdyby zrežíroval i něco jiného.
 
Do Avatara 2 se vrátí herecké obsazení ve složení Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang a Sigourney Weaver (ano, víme, ale sám režisér se vyjádřil, že nesmíme zapomenout na pozůstatky DNA), o scénář se postaral Cameron spolu s Rickem Jaffa, Amandou Silver, Joshem Friedmanem a Shanea Salernem. První díl je nejziskovějším snímkem v dějinách kinematografie s tržbami téměř 2,8 miliardy dolarů. Chcete-li se dočíst více o tom, jak probíhalo natáčení, kolik lidí pracovalo na digitálních tricích a jako celkově vypadá post-produkce, klikejte sem.

Domů
Sdílet
Diskuse