Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2016 12:53
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Tom Hanks je pilot Sully, který zachránil přistáním na řece Hudson 155 lidí. Získá Clint Eastwood dramatem další Oscary?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Úžasný trailer, skvělý Eastwood a ještě lepší Tom Hanks. Rodí se nám tu další velké drama hodnotné Oscara?

Necelé tři měsíce před premiérou dorazil první trailer pro Sullyho, drama o kapitánu Chesleym Sully Sullenbergovi od režiséra a scénáristy Clinta Eastwooda. Clint je zkušený filmař a nový film od něj je vždy očekávanou událostí ve světě kinematografie. Skladatel, scénárista, herec, režisér celovečerních, ale i dokumentárních filmů a velká americká osobnost má za sebou i méně chválené, příliš patriotické věci, ale všeobecně se zřejmě nenajde člověk, který by mu odepíral jeho nesporný talent a vášeň natáčet jen ty nejlepší filmy. Před dvěma lety nám přinesl American Snipera s Bradley Cooperem, no a už za pár měsíců se dočkáme dramatu Sully. Je více než pravděpodobné, že má Clint zájem získat nějakého toho Oscara. Materiál k tomu má, Hanks před kamerou ve vážné roli je velký bonus, a tak bude vše zbylé záviset na něm. Dle prvního traileru ale cítíme, že bychom se mohli dočkat bravurního filmu. Napětí, emoce, akce, skvělé herecké výkony, to vše by mělo zdobit Sullyho.

Neštěstí se odehrálo 15. ledna 2009, kdy se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson“. Kapitán Sullenberger s těžce poškozeným letadlem, které vypovědělo činnost jen minutu po startu, doklouzal k ústí řeky Hudson v New Yorku, přistál s ním přímo na jejích studených vodách a zachránil životy všech 155 pasažérů na palubě. Navzdory tomu, že se díky svým nebývalým schopnostem stal hrdinou pro širokou veřejnost a média, v souvislosti s incidentem probíhalo vyšetřování, které ohrozilo nejen jeho reputaci, ale i kariéru. I vám se to zdá povědomé? No, porovnání se snímkem Flight s Denzelem Washingtonem se asi nevyhneme, ale o to více bude záležet na hereckých výkonech. Hlavního hrdinu ztvární Tom Hanks.

Ve filmu Sully se krom jiných představí i Aaron Eckhart (Two Face z Dark Knight) jako Sullyho kopilot a na Oscara nominovaná Laura Linney coby kapitánova manželka Lorraine Sullenbergerová. Scénář, jehož autorem je Todd Komarnicki, je napsán na motivy knihy samotného Sullenbergera. Premiéra je naplánována na 8. prosince.

Tom Hanks je pilot Sully, který zachránil přistáním na řece Hudson 155 lidí. Získá Clint Eastwood dramatem další Oscary?

PS: Clint se rozhodl natočit snímek Sully s Tomem Hanksem kompletně nejnovějšími kamerami formátu IMAX. A co je na tom tak divného? Tyto typy kamer se používají spíše k natáčení akčních filmů s kopou CGI (nejnověji Captain America: Civil War), a to hlavně z důvodu, že několik desítek kil vážící (o ceně nemluvě) přístroje nejsou právě nejtišší a už vůbec ne stvořené pro film, kde budou hlavním aspektem dialogy. Clint tak dostal upravenou kameru a víte, jaký důvod vedl k výběru právě této technologie? Prostě ho fascinuje a chce stále zkoušet něco nového.

Domů
Sdílet
Diskuse