Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2016 17:32
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Debutový trailer pro Padesát odstínů temnoty je plný vášně, sexu a napětí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Fanynky se dočkaly, no a chlapi si zase mají z čeho dělat legraci.

Na premiéře Fifty Shades of Grey, nebo chcete-li Padesáti odstínů šedi, jste mohli najít skupiny všech věkových hranic samozřejmě i obě pohlaví. Drtivá většina mužů jen snášela touhy svých přítelkyň vidět "úžasný" příběh Anastasie Steelové na stříbrném plátně. Od malých dívek, po 12leté chlapce, kteří se na porno nemuseli dívat se sluchátky v noci o 1 ráno, po teenky, zralé čtyřicátnice až důchodkyně, které se namalovaly, po letech vyšly do ulic splnit si své společenské poslání a jemně se začervenat v polovině filmu při vzpomínce na minulé století, kdy i to potažení za vlasy musel odsouhlasit otec. Ideálně ale o tom ani nevěděl. Ano, až takový blázinec spustil očekávaný erotický film podle knižního bestselleru od E. L. James. Všichni dobře víme, jak to dopadlo, ale to je již minulost.

Synopse knihy nám prozrazuje, že poté, co Anastasia Steelová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Navzdory všemu, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí Christian předloží novou smlouvu, neodolá a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dokázala představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Anastasia musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě. A podle traileru to vypadá tak, že nás čeká mnohem víc, než jen erotický příběh. Zdá se, že se ještě více ponoříme do Greyova života a minulosti, která je temnější, než jsme si mohli představit. A popravdě, ta druhá polovina traileru zaujme asi víc, než cokoli předtím. Trailer sám nazývá snímek erotickým thrillerem, takže se možná dočkáme jednak lepšího filmu jako takového, a to díky změně režiséra, jednak i poutavějšího příběhu.
 
Režii si po Sam Taylor-Johnson vzal na starost James Foley (zrežíruje i třetí část, tedy pokud se nic nepokazí). V minulosti se postaral o skvělé epizody seriálů House of Cards, Twin Peaks, Hannibal či Wayward Pines. Netušíme, proč tomu znovu dělá soundtrack Danny Elfman, ale pokud se podíváme na jeho skladatelskou filmografii, zjistíme, že jde o hvězdu pro všechno. Na postu scenáristky vystřídal Kelly Marcel samotný manžel E. L. James, Niall Leonard. Knih se prodalo celosvětově nepočítaně a výdělek prvního filmu atakoval 570 milionů dolarů, je nám proto jasné, že se jemně eroticky laděných filmů s charismatickým Christianem Grayem jen tak nezbavíme. V pokračováních se k nám tedy vrátí Jamie Dornan jako přitažlivý milionář s chorobnou úchylkou a Dakota Johnson jako plachá studentka splňující jeho sny kvůli vzkvétající lásce.

Debutový trailer pro Padesát odstínů temnoty je plný vášně, sexu a napětí
Zdroj: Universal

Kromě toho uvidíme i herce a celebrity, jako jsou například: Eric Johnson, Bella Heathcote, Luke Grimes, Eloise Mumford, Max Martini, Tyler Hoechlin, Rita Ora, Marcia Gay Harden, Robin Lee, Fay Masterson či Hugh Dancy. Pokračování s názvem Fifty Shades Darker, respektive Padesát odstínů temnoty, dorazí do kin dva roky po premiéře jednotky a rok před premiérou trojky, která by měla celý příběh uzavřít. Po včerejším teaseru tak na řadu konečně přichází i trailer a my necháme na vás, abyste v komentářích vyjádřili, co si o tom myslíte. Zkuste být objektivní a své myšlenky i zdůvodnit. Mírněte to také s vulgarismy. Premiéra je naplánována na 9. únor 2017.

Domů
Sdílet
Diskuse