Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2016 13:27
Čas čtení 0:00
Daniel Michalík

Jennifer Lawrence a Chris Pratt se probudili z hyperspánku o desítky let dříve. Přežijí nástrahy vesmíru zcela sami?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jennifer Lawrence a Chris Pratt se probudili z hyperspánku o desítky let dříve. Přežijí nástrahy vesmíru zcela sami?

Pár skvělých science fiction filmů na nás ještě letos čeká. Největším hitem bude zřejmě spin-off Star Wars s názvem Rogue One: A Star Wars Story, ale hned po něm se dostane na plátna kin méně známý projekt Passengers, který jsme si představili v minulém článku. Samotný scénář od Jona Spaihtsa (Prometheus) se poflakoval v Hollywoodu už pár let a až nyní dostal šanci se dostat k větší mase diváků. Kdysi se diskutovalo o Keanu Reevesi jako hlavním protagonistovi, avšak nakonec se k projektu upsal Chris Pratt (Jurassic World) společně s Jennifer Lawrence (Hunger Games). Oba jsou skvělí herci a myslíme, že neexistuje nikdo, kdo by neměl rád oba, takže jako lákadlo do kina funguje obsazení skvěle.

O čem tento futuristický snímek bude? Představte si dalekou budoucnost, kdy si lidstvo hledá nový domov. Film se bude odehrávat na lodi, která cestuje napříč vesmírem směrem k nové kolonii. Háček je v tom, že je vzdálená sto dvacet let cesty a protože lidský život je o něco kratší, posádka musí být uložena do hyperspánku. Vše probíhá hladce až do momentu, kdy se s lodí něco stane. Dva pasažéři, Jim a Aurora, jsou probuzeni ve čtvrtině cesty. Mají veškerý luxus jen pro sebe a brzy se také sblíží. Loď je však v ohrožení a oba mají na svědomí 5000 životů, které musí zachránit před zkázou.

Snímek Passengers zrežíroval talentovaný Morten Tyldumom (The Imitation Game) a kromě dvou výše uvedených herců uvidíme i Michaela Sheena (Midnight in Paris), Laurence Fishburna (The Matrix) a Auroru Perrineau (Jem and the Holograms). Podle slov režiséra by měl být film navenek epický, ale uvnitř jakousi intimní záležitostí s několika zvraty. Příběh o tom, co je pro život důležité a co nás dělá šťastnými. Doufáme, že to i tak skvěle dopadne. Co si o traileru myslíte vy? Nám se zdá, že zde máme náběh na novou sci-fi klasiku. Svítá snad Sony na lepší časy?

Jennifer Lawrence a Chris Pratt se probudili z hyperspánku o desítky let dříve. Přežijí nástrahy vesmíru zcela sami?
Zdroj: Sony
Domů
Sdílet
Diskuse