Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2016 14:46
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Kultovní mimozemský lovec Predator se vrátí v akčnějším a strašidelném kabátě

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Legendární postava ožije v rukách talentovaného režiséra a scénáristy.

V Hollywoodu pravděpodobně razí cestu, že rebootů není nikdy dost. Tento by ale nemusel dopadnout vůbec špatně. Predátor z roku 1987 je klasika, na které mnozí z nás vyrůstali. V roce 1990 se dočkala sequelu, ten však už ani zdaleka tak neoslovil. Vyzbrojený šmejd z vesmíru se následně objevoval hlavně v mizerných crossoverech Alien vs. Predator a Aliens vs. Predator: Requiem. V roce 2010 se Foxové rozhodli pro restart. Predators s Adrienem Brodym však dopadl katastrofálně průměrně. Ve studiu si tedy zřejmě řekli, že s látkou nebudou jednat v rukavičkách. Nového rebootu se má totiž chopit talentovaný Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang). Ten si dokonce zahrál i v originálním Predátorovi, kde také pomáhal se scénářem.

Podle Blackových slov bude The Predator strašidelná pecka, jíž nebude cizí ani nadhled (prvky černého humoru obsahoval už i originál). Shane Black má s podobným mixem žánrů bohaté zkušenosti. Jeho předchozí filmy dokázaly obdivuhodně namíchat komedii, drama a napětí. Je však také pravda, že The Predator bude jeho prvním skokem do hororových vod.

Kultovní mimozemský lovec Predator se vrátí v akčnějším a strašidelném kabátě
Zdroj: 20th Century Fox

„Myslím, že predátorské filmy se vždy jemně odkláněly od klasického sci-fi. Blíže měly spíše k thrilleru,“ podotkl Black. „Takže jsem toho názoru, že nový film by měl být strašidelný, ale zároveň by mu neměl chybět vtip. A překvapivost! Postavy zkrátka uvidí věci, které jen tak někde jinde neuvidí.“

Black také poodhalil, že složení jednotlivých charakterů bude pestré tak, aby to evokovalo nezapomenutelné postavy originálu. Neměly by to být podle jeho slov "jen prázdní drsňáci, ale sympatické postavy, kterým není cizí vtip a sebeironie". A třešnička na dortu: 20th Century Fox souhlasilo (stále opojené Deadpoolem), že dá projektu zelenou a to s erkovým ratingem. Shane Black dodal, že producenti vzali na vědomí jeho vyjádření, že tato látka jiný rating dostat nemůže (nemá-li být pro fanoušky zklamáním).

Kultovní mimozemský lovec Predator se vrátí v akčnějším a strašidelném kabátě
Zdroj: 20th Century Fox

„Studio bylo velmi ochotné. Ano, určitě je to i tím, že měli úspěch s Deadpoolem. Ale myslím si, že také pochopili, že fanoušci Predátora zřejmě nechtějí vidět horor s PG-13 ratingem.“

Zároveň dodal, že produkce The Predator začne někdy začátkem příštího roku. Obsazení je zatím ve hvězdách. Již nyní je však jasné, že kosmický lovec lebek se dostal do dobrých tvůrčích rukou a má naději na důstojný filmový návrat.

Kultovní mimozemský lovec Predator se vrátí v akčnějším a strašidelném kabátě
Zdroj: 20th Century Fox
Domů
Sdílet
Diskuse