Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2016 17:30
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Fantastická zvířata 2 nabídnou souboj Dumbledora a Grindelwalda, kterého si zahraje Johnny Depp. Jak se příběh spojí s Harry Potterem?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Mnoho nových informací a odhalení propojení světů Newta Scamandera a Harryho Pottera.

Dlouho byl celý svět v tom, že Fantastic Beasts bude jednoduše prequelová trilogie, která o svět Harryho Pottera maximálně tak zakopne. Možná se původní plán změnil nebo ho studio Warner jednoduše mělo v rukávu již od natáčení prvního dílu. Podstatné však je, že nyní je to už oficiálně a fanoušci po celém světě se mohou těšit. Čeká nás totiž dohromady celkem 5 filmů, které se budou rozpínat během dlouhých 19 let. Děj Fantastic Beasts and Where to Find Them přitom začíná v roce 1926, což znamená, že sága skončí v roce 1945. Tento rok známe zejména díky tomu, že konečně skončila druhá světová válka. Hlavní postavou by měl být během celé naší výpravy Newt Scamander (Eddie Redmayne). Ten právě dokončil globální exkurzi s cílem najít a zdokumentovat neobyčejnou skupinu magických tvorů. Po příjezdu do New Yorku však dojde k nehodě a z Newtova kouzelného kufříku se vyprostí hned několik odchycených zvířat. Za tuto nešťastnou situaci je sice zodpovědný nečarodejník, takzvaný No-Maj (v USA se jim říká No-Maj či no No-majes, žádní muggles) jménem Jacob, problém s uniklými tvory však třeba vyřešit co nejdříve. Mohou totiž ohrozit nejen svět čarodějů, ale i společnost mudlů.

Fantastická zvířata 2 nabídnou souboj Dumbledora a Grindelwalda, kterého si zahraje Johnny Depp. Jak se příběh spojí s Harry Potterem?
Zdroj: Warner Bros.

Už v posledním propagačním videu se přitom postavy zmíní o Grindelwaldových útocích v Evropě. V pokračování, které je naplánováno na závěr roku 2018, se kromě návratu postav z jedničky dočkáme širokého rozšíření castingu. Již nyní je oficiální, že Gellerta Grindelwalda si zahraje Johnny Depp a potvrzeno bylo i to, že se dočkáme i mladší verze Albuse Brumbála. Logicky tak budeme cestovat po celém světě a minimálně se podíváme i do Evropy. Je možné, že souboje/střety a vylíčení celé linky ohledně vztahu Grindelwalda a Brumbála uvidíme například v dvojce a trojce, případně se celá osa roztáhne na všech 5 filmů. Jak jsme již zmínili, děj skončí v roce 1945, kdy bude mít jistá nesmírně silná kouzelnická bytost 19 let... Správně, řeč je o Lordu Voldemortovi. Je docela možné, že pokud se nedočkáme pokračování příběhu Harryho Pottera, nahlédneme na začátky Voldemortova přerodu v černého mága, který v kouzelnickém světě nabyl nevídané pověsti. O tom se však budeme bavit jindy. Nyní je podstatné, že se na scénu vrátí Brumbál a celkem možná bude mít jeho souboj s Grindelwaldem následky i v mudlovském světě. Šušká se dokonce o tom, že právě čarodějové měli něco společného s pádem Hitlera. Jisté však je, že nás na plátně čeká největší kouzelnický duel všech dob.

Jednoduše řečeno, Fantastic Beasts začínají na konci své marketingové kampaně zaměřené na propagaci snímku vytahovat největší možná esa. Návrat Brumbála, Depp jako Grindelwald, cestování Newta Scamandera s Brumbálem po Evropě (Anglie a Paříž jsou vlastně potvrzeny) a v neposlední řadě příslib originu Voldemorta a jeho prvních let. Takto se postupně můžeme dostat až k narození Harryho Pottera. Kdo si podle vás zahraje Brumbála, který bude mít v té době něco kolem 45 let? A jak do tohoto příběhu zapadne?

Díváme se na Deppova Grindelwalda?

Fantastická zvířata 2 nabídnou souboj Dumbledora a Grindelwalda, kterého si zahraje Johnny Depp. Jak se příběh spojí s Harry Potterem?
Zdroj: Warner Bros.

Režíruje David Yates (Harry Potter and the Order of the Phoenix, Half-Blood Prince, Deathly Hallows: Part 1 a Part 2), scénář měla na starosti samotná autorka knižní předlohy, J. K. Rowling, a kromě výše zmíněného Eddieho se ve filmu objeví i Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller, Dan Fogler, Colin Farrell, Jenn Murray, Jon Voight, Carmen Ejogo, Gemma Chan či Faith Wood-Blagrove. David Yates mimochodem prohlásil, že cítí odpovědnost natočit všech 5 dílů. Trochu se tím v tomto univerzu zahrabe, což je možná škoda, jak pro něj, tak pro diváky, ale pokud se mu podaří natočit ještě lepší filmy, než jak se mu to dařilo u Pottera, v konečném důsledku nebudeme protestovat. Premiéra u nás je naplánována na 17. listopad 2016, a pokud se chcete něco dozvědět i o postavách, případně některých tvorech, klikejte sem. Více informací o snímku a budoucnosti tohoto světa najdete ve vláknech zde, zde a zde.

Domů
Sdílet
Diskuse