Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2016 20:42
Čas čtení 0:00
Ján A.

Dočkáme se dalšího Jasona Bournea nebo už je Matt Damon na roli špiona starý?

FILMY A SERIÁLY MATT DAMON
Uložit Uložené

Jakých překvapení se dočkáme od dalších pokračování úspěšné ságy?

Matt Damon se v úspěšné sérii o agentu Bourneovi vrátil na plátna kin během tohoto léta. Novinka vyšla pod režisérskou taktovkou Paula Greengrasse. Už v minulosti se výrazně zapříčinil o úspěch značky. Pátý díl s názvem Jason Bourne získal smíšenou zpětnou vazbu od kritiků. Nicméně, studio Universal Pictures je relativně spokojené s částkou, kterou si na sebe film vydělal. Matt Damon v hlavní roli opět přesvědčil o své nesmrtelnosti. Své kinematografické znovuzrození si náramně užívá. Po pauze ve čtvrté části je s jeho návratem k filmové edici spokojený nejeden divák. Novinku můžeme považovat za důstojného nástupce, ale kvality trilogie zdaleka nedosahuje.
 
Ohlášení vydání nového dílu hodně potěšilo mnoha příznivců ságy. Podobně jako většina diváků jsme však očekávali klasické problémy vícedílných sérii. Obavy byly oprávněné. Po rychlé a záživná jízdě v úvodu došlo k postupné ztrátě spádu celého děje. Celý Bourneův svět může stále nabídnout nové nápady a zažít vlastní renesanci. Obávám se však, že to chce jen čas. Producenti vyjádřili svůj názor, že nedojde k přeobsazení hlavní postavy. Bourne bude vždy jen Damon. Film se tedy nevydá cestou Agenta 007 ve vlastních amerických kolejničkách. Stali bychom se takto jen pasivními diváky sledujícími kopírování úspěšné britské kultovní ságy. Uvidíme tedy samostatné směřování a formování děje se zachováním šmrncu Damona. Jeho přínos je totiž nepopsatelný. Jak si představujete budoucnost značky vy?

Domů
Sdílet
Diskuse