Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2016 v 15:39
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Neznámý virus téměř vyhubí lidstvo, ale pár lidí se zachrání a žije v oddělených buňkách v podzemí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Trailer pro Domain zaujme dějovou strukturou, nad béčko se samotný film ale nepovznese.

První a zřejmě i poslední trailer nízkorozpočtového filmu vrhne diváka do temného světa chladného bunkru. Jediným zdrojem světla v tmavé místnosti jsou teplé barvy systému Domain. Dějová linie se odehrává v postapokalyptickém prostředí. Noví obyvatelé jsou přinuceni bydlet v soběstačných úkrytech samostatně kvůli smrtícímu viru, který vyhladil většinu populace. Komunikace mezi jednotlivými jednotkami je omezena pouze na internetový video chat. Postupně tak dochází k sociální izolaci jednotlivců v této nesourodé skupině přeživších. Křehký společenský bioekosystém začne velmi rychle kolabovat, když se lidé začnou záhadně ztrácet ze svých bunkrů.
 
Samotný trailer béčkového sci-fi zaujal pestrou skladbou proměny jednotlivých ubytovacích jednotek. Vidíme personalizaci pokoje v podobě noční oblohy nebo obrovských travnatých plání. Děj se převážně odehrává v jednom soukromém pokoji. Doufejme, že chudou kompozici doplní dobré herecké výkony, protože film má díky tematice nárok na úspěch v povědomí vášnivých science fiction fanoušků. I z této monotónnosti vyplývají sociální deviace a psychické poruchy. K izolovanosti se přidává i fakt, že jednotlivé bunkry mají životnost minimálně 70 let. Záhadné ztráty obyvatel zůstaly před diváky skryty. Doufejme, že tomu tak zůstane i nadále. Premiéra v USA je naplánována na 4. prosinec. Režisérem a současně i scenáristou je Nathaniel Atcheson, který připravil komedii Herpes boy či seriál Husbands. Ve filmu se objeví herci, jako Britt Lower, Ryan Merriman či William Gregory Lee.

Domů
Sdílet
Diskuse