Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2016 16:23
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Christopher Nolan znovu okouzluje svět. Tentokrát s epickým trailerem k válečnému velkofilmu Dunkirk

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na toto jsme čekali dlouhá léta.

Zdá se to jako neuvěřitelná dlouhá doba, ale Nolanův Interstellar dorazil před dvěma lety. Problémem bylo, že jsme příliš dlouho čekali na to, až společně s Warnery ohlásí svůj další projekt. Oficiální cestou nám oznámení o Dunkirku dorazilo 29. prosince. O pár měsíců později se mělo začít natáčet a dnes, téměř po roce, tu máme i první trailer. Debutový teaser nás plně nalákal, ale Nolan až nyní, více než půl roku před premiérou, ukázal plný potenciál svého nejnovějšího počinu. Velkolepý válečný film se špičkovými herci a oscarovými tvůrci splňuje všechny předpoklady k tomu stát se největším blockbusterem příštího roku, ba co víc, Nolan bude již tradičně se svým dílem aspirovat na film roku. Zda jsou naše slova jen slepě nafouknutá, vám napoví debutový trailer níže.

Slovům chvály o Dunkirku se neubránil ani držitel Oscara za roli ruského špiona v loňském Bridge of Spies, Mark Rylance: „Chris je skutečně seriózní a zajímavý režisér. V podstatě všichni velikáni jednou za kariéru natočí válečný film, ale Chrisův scénář je podle mě tak brilantní, že Dunkirk bude velmi jednoduchý, silný a čistokrevný válečný film o hrozivé události... má potenciál stát se úžasným zážitkem.“ Později dodal: „Většina starých válečných filmů začínala pomalu s postupnou výstavbou a vy jste jen hádali, kdo přežije a kdo zemře. Tento bude jiný. BANG! A jste uprostřed zoufalé situace.

Pokud byste nevěděli, o jaké zoufalé situaci Rylance mluví, tak jen připomeneme, že Dunkirk je francouzské městečko na severu země, které bylo během války evakuováno v rozmezí 8-9 dní a zachránilo se tehdy téměř 340 tisíc belgických, francouzských a britských vojáků. Akce probíhala téměř bez přestávky, přičemž v první den se evakuovalo jen něco přes 7 tisíc vojáků. Na pomoc byly zavolány všechny druhy lodí, ať už šlo o výletní, rybářské či jakž takž poslepované kousky plovoucí na vodě. Zachránit se chtěl každý. Vojáci byli totiž obklíčeni německou armádou, která by je jinak s největší pravděpodobností zmasakrovala. Ve filmu se kromě zmíněného Rylance objeví i Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Fionn Whitehead, Jack Lowden, Aneurin Barnard či Harry Styles z kapely One Direction.

Oficiálně se o tom nikde nepíše, a přestože měl Jonathan dost práce s Westworld, můžeme střízlivě předpokládat, že i tentokrát svému bratrovi pomáhal se scénářem. O soundtrack se již klasicky postará Hans Zimmer, přičemž kameru měl na starosti Hoyte van Hotema (Spectre, Interstellar, Her). Premiéra je naplánována na 20. července 2017. Co zatím na Dunkirk říkáte vy?

Christopher Nolan znovu okouzluje svět. Tentokrát s epickým trailerem k válečnému velkofilmu Dunkirk
Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse