Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2017 17:40
Čas čtení 0:00
Miroslav K.

HBO připravuje dokumentární film o vzniku kultovního Kmotra

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Snímek, na který Hollywood čekal 45 let, se konečně hýbe kupředu.

Absolutní klenot kinematografie, druhé místo v seznamu 100 nejlepších filmů (žebříček sestavovaný American Film Institute, na první příčce právem Citizen Kane), nastartování kariéry Al Pacina, Cena Akademie za nejlepší snímek, adaptovaný scénář a pro Marlona Branda jako herce v hlavní roli. Ve zkratce řečeno, Kmotra buď milujete, nebo jste ho ještě neviděli a nemáte jakékoli právo označovat se za znalce a milovníka filmu jako takového. Snímek na motivy knihy Maria Puza (naprosto doslovně, na tom si režisér Francis Ford Coppola potrpěl) zachycuje příběh newyorské mafiánské rodiny, v jejímž čele stojí don Vito Corleone (Marlon Brando) a odehrává se v letech 1945-55. Během toho období zaznamenává prudký rozmach organizovaného zločinu po skončení 2. světové války. 45 let po uvedení prvního filmu z trilogie se začíná pracovat na celovečerním hraném filmu, který nám má ukázat, jak Kmotr postupně vznikl.

HBO připravuje dokumentární film o vzniku kultovního Kmotra
Zdroj: Paramount

Financovat projekt bude HBO a projekt ponese název Francis and The Godfather. Vycházet se bude ze scénáře Andrewa Farottea (Dwelling), který se v roce 2015 dostal na Black List nejlepších, dosud nezfilmovaných skriptů. O režisérovi nebo obsazených hercích momentálně nevíme absolutně nic, ale už nyní se při představě mladého Francise Coppoly, tvrdě pracujícím na scénáři, momentu obsazení Pacina a Branda do hlavních rolí či situací, kdy se samotný režisér nebál spolupracovat se skutečnou mafií, těšíme do kina. Sdílíte s námi podobný názor?

Domů
Sdílet
Diskuse