Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2017 v 17:38
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Optimus Prime vs. Bumblebee! Nejnovější ukázka z Transformers 5 láká na kolosální destrukci

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nejnovější Super Bowl spot je věnovaný pátému dílu Transformers.

Už to začíná, lidé. Super Bowl se blíží a s ním i vydávání mnoha trailerů, informací a hlavně spotů s označením Super Bowl, které většinou oplývají délkou 30 sekund, přičemž se snaží odpromovat daný snímek v co nejlepším světle. V následujících dnech bude tedy množství „trailerových“ novinek. Včera jsme tu měli Ghost in the Shell, dnešek zase patří Transformerům. Mnoho nových informací jsme se nedozvěděli, vyšla však alespoň oficiální synopse.

Ta hovoří o masové destrukci, zániku jednoho ze světů (našeho nebo jejich) a také velké válce, ve které jsou Transformeři a lidé. Planetu se díky tajemstvím robotických mimozemšťanů ukrytých hluboko pod zemí v prachem zaprášené historii Země budou snažit zachránit Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, anglický panovník (Sir Anthony Hopkins) a oxfordská profesorka (Laura Haddock). Michael Bay zároveň chválil writers room (skupina scenáristů, která pracuje na celém plánovaném vesmíru Transformers filmů, včetně pokračování, prequelů či spin-offů, více se o tom dočtete zde) a prohlásil, že The Last Knight je skutečně jeho posledním filmem v sérii. Těžko říci, zda tomu můžeme věřit, protože při tom zmiňoval i všechny úžasné chvíle prožité během natáčení a všechno to dobro, které tato série světu přináší (např. Make a Wish Foundation). Také dodal, že The Last Knight oplývá mytologií tohoto světa, jakou jsme ještě v sérii neviděli. Scénáristé konzultovali historii, budoucnost a mytologií světa Transformerů s mnoha odborníky přímo z Hasbro. Nové video nám toho mnoho neprozrazuje, ale už teď víme, že na souboj Bumblebeeho a Optimuse skutečně dojde. Z jakých důvodů, to ještě netušíme. Dozvíme se to však 23. června 2017, kdy Transformers: The Last Knight přichází do kin.

Optimus Prime vs. Bumblebee! Nejnovější ukázka z Transformers 5 láká na kolosální destrukci
Zdroj: Paramount/Hasbro

Příběh se sestavil podle scénáře od Arta Marcuma, Matta Hollowaye (Iron Man) a Kena Nolana a jeho část by se měla odehrávat i ve vesmíru, kde bychom měli poprvé spatřit záporáka Unicrona. Pokud se o snímku chcete dozvědět více a podívat se na první záběry z natáčení, potvrzené roboty pro další díly a také zjistit, co nám nabídne budoucnost tohoto provázaného světa, vstupte do tohoto vlákna.

Následovat bude TF 6 (8. června 2018), no a o rok později (28. června 2019) dorazí Transformers 7 (takže si to Bay natočit vše jednoduše nestihne). Hovoří se také o tom, že 6. díl bude ve skutečnosti spin-off o Bumblebeem, o kterém se dříve dost nahlas spekulovalo. Paramount by tak okopíroval model Disney, které vydává každé dva roky epizody Star Wars, přičemž mezi nimi budou přicházet spin-offy. Neznáme žádné detaily, jak příběhové, tak ani to, kdo se postará o scénář či režii. Důležité je, že Transformeři nám už asi nikdy nedají pokoj a Super Bowly se už bez této ságy neobejdou. Tento propojený filmový svět se plánuje již dlouhé měsíce, ne-li pomalu i rok-dva. Šéfovat by mu měl Akiva Goldsman (Já, legenda; A Beautiful Mind, ale i režijní debut – propadák Winter's Tale). Údajně nenapíše ani jeden scénář, ale postará se o to, aby ho napsali ti správní lidé. Ve spolupráci s Michaelem Bayem tedy budou dohlížet na každý projekt. Více informací se dozvíte v tomto článku.

Optimus Prime vs. Bumblebee! Nejnovější ukázka z Transformers 5 láká na kolosální destrukci
Zdroj: Paramount/Hasbro
Domů
Sdílet
Diskuse