Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2017 17:26
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Charlie Hunnam stojí jako Král Artuš proti neuvěřitelné přesile. Ve finálním traileru očekávané epické fantasy zvedá Excalibur a přináší smrt

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Konečně se na Krále Artuše těšíme. A co vy?

Artuš si prošel peklem. Jednak jako postava, jednak jako film. Trvalo dlouho, než se studio rozhodlo, jak ho chce prezentovat a aby si s ním udělalo pořádek. Koneckonců, premiéra se původně posunula o několik měsíců, ale my jsme za to rádi, protože i díky tomu vypadá epická fantasy mnohem lákavěji než z prvního traileru. Tento je finální, protože v kinech si King Arthur: Legend of the Sword užijeme už 12. května. Následovat budou různé televizní spoty a klipy, ale pokud vás má něco o návštěvě kina přesvědčit, bude to právě tento trailer. Těšit se kromě klasických soubojů s meči a dalšími středověkými zbraněmi můžeme i na gigantické potvory a množství fantasy a sci-fi prvků. Režisér Guy Ritchie měl s tímto světem množství plánů, hovořilo se celkově o 6 filmech, ale vše bude záležet na tržebách. Pokud se vám tedy snímek zatím líbí a chcete vidět pokračování, směřujte v květnu do kina.

Co se samotného příběhu týče, ten nám představí Artuše (Charlie Hunnam - Pacific Rim, seriál Sons of Anarchy), obyčejného člověka, který se se svou družinou potuluje uličkami Londýna. Jeho život se však nečekaně změní právě v momentě, kdy do svých rukou uchopí legendární meč Excalibur. Společně se skupinkou rytířů a tajemnou ženou Guinevere (Àstrid Bergès-Frisbey - I Origins, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) si musí Artuš osvojit umění meče, čelit vnitřním démonům, sjednotit lid, provést množství těžkých rozhodnutí a hlavně porazit tyranského Vortigerna (Jude Law - Spy, The Grand Budapest Hotel), který zavraždil jeho rodiče a ukradl korunu, která mu náleží.
 
Ritchieho verze bude z velké části založena na sbírce Le Morte d'Arthur (Artušova smrt), kterou v roce 1485 publikoval Sir Thomas Malory. Další zajímavostí je skutečnost, že po nadcházejícím filmu bychom se mohli dočkat ještě dalších pěti. Autorova knižní kompilace sestává z tradičních pohádek a na příběhy bohatá rozhodně je, takže pokud bude mít Hunnamův Artuš úspěch, je dozajista z čeho čerpat. Sám režisér navíc prozradil, že se můžeme těšit na řadu prvků fantasy a také drsnější pojetí látky. Režíruje už zmíěnný Guy Ritchie (The Man from U.N.C.L.E., Sherlock Holmes, RocknRolla), za scénářem stojí Joby Harold (Awake) a kromě výše uvedených hereckých jmen se ve filmu objeví například i Eric Bana, Djimon Honsou, Annabelle Wallis či Aidan Gillen. Pokud se o něm chcete dozvědět ještě více, vstupte do tohoto vlákna.

Zpět
Sdílet
Diskuse