Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2017 13:39
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Letět z Evropy do Ameriky za 99 eur? U nově vzniklé nízkonákladovky je to realita

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Konkurenčního boje mezi nízkonákladovými společnostmi není nikdy dost.

Jedna z největších leteckých skupin International Airlines Group (IAG), vlastnící např. British Airways, IBERIA nebo Aer Lingus, tento týden oficiálně spustila lety nové nízkonákladové aerolinky LEVEL.

První let z Barcelony do Los Angeles proběhl tento čtvrtek. V následujících červnových týdnech přibudou k LA další lety z Barcelony do San Francisca, Buenos Aires a Dominikánské republiky. Ceny jsou přitom mimořádně nízké.

Nejzákladnější typ letenky (pouze s příručním zavazadlem) začíná dle internetových stránek dopravce na cenách do Dominikánské republiky za 99 eur, tedy zhruba za 2600 Kč, do Los Angeles a San Francisca za 149 eur, tj. necelé 4000 Kč a do Buenos Aires za 269 eur, cca 7000 Kč. Letenky jsou v prodeji od března, přičemž společnost uvedla, že v prvním měsíci jich prodala přes sto tisíc.

Letět z Evropy do Ameriky za 99 eur? U nově vzniklé nízkonákladovky je to realita
Zdroj: International Airlines Group

Výkonný ředitel společnosti IAG Willie Walsh uvádí, že si dávají za svůj dlouhodobý cíl postupně rozšiřovat evropské základny. Dočkáme se snad už příští rok i letů z České republiky?

Domů
Sdílet
Diskuse