Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2017 15:00
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Očekáváte hosty ze zahraničí a došly vám nápady, jak návštěvu zabavit? Podívejte se na naše tipy na aktivity, které váš problém rychle vyřeší

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Praha a její okolí nabízí spoustu zaručené zábavy.

Taky se tak těšíte na dlouho očekávané přátele ze zahraničí, ale nemáte pro ně ještě připravený program? Nebo se nudíte doma na gauči, protože už nevíte, kde, co a jak? Tak právě pro vás je tento článek naprosto ideální. Je totiž plný tipů a nápadů, jak využít volný čas v Praze nebo jejím okolí. A pokud už máte plné zuby zakopávání o turisty na Karlově mostě nebo Staroměstském náměstí, určitě se nechte inspirovat aktivitami, které jsme pro článek vybrali.

Kdo si hraje, nezlobí

Toto rčení už jste určitě někdy slyšeli a my s ním více než souhlasíme. Kromě klasických deskových nebo počítačových her máte ale spoustu dalších možností, kde uplatnit svou vynalézavost, znalosti, logické myšlení nebo třeba dobrou fyzičku. Velikým trendem jsou už nějakou dobu tzv. únikové hry (escape game). Jednoduše dáte dohromady partu lidí, která má nakoukáno spoustu hororových filmů nebo thrillerů a ví přesně, jak se chovat v krizových situacích. A rozhodně by to do týmu chtělo i někoho, komu to trošku pálí. Principem těchto her je totiž dostat se s pomocí různých ukrytých klíčů a nápověd v daném čase z nějaké tajemné místnosti nebo jiného prostoru. Jejich výběr je jen a jen na vás. Je libo strašidelná psychiatrická léčebna? Nebo raději nacistickou věznici? Možností máte opravdu spoustu, protože v Praze se takových míst nachází hned několik. Zkusit můžete třeba MindMaze v Tyršově ulici nebo Questerland v Mánesově ulici. Na hezký přehled všech pražských únikových místností i s recenzemi se můžete podívat zde.

Očekáváte hosty ze zahraničí a došly vám nápady, jak návštěvu zabavit? Podívejte se na naše tipy na aktivity, které váš problém rychle vyřeší
Zdroj: flickr.com/Yelp Inc.

Kdo jako malý sledoval každý víkend v televizi pořad Pevnost Boyard a strašně si přál si to někdy vyzkoušet? Pocítit to napětí a adrenalin v žilách při plnění všemožných zapeklitých úkolů bylo snem nás všech. Máme pro vás skvělou zprávu! Vůbec nemusíte vážit dlouhou cestu až na známou francouzskou pevnost. Stačí, když skočíte do auta a popovezete se do obce Chotilsko, která se nachází kousek od Prahy, mezi Benešovem a Příbramí. Najdete zde zábavní prostor TEPfaktor, který svým charakterem dokonale připomíná známou soutěž. Vydáte se na pěkně dobrodružnou cestu a utkáte se proti sobě ve vytvořených týmech po minimálně čtyřech lidech. Vaším úkolem je plnit úkoly v jednotlivých místnostech areálu, ale hlavně se dobře bavit.

Letní dny, které nám nabídnou krásné počasí, budou více než ideální pro outdoorovou hru, při které si nejen procvičíte mozkové závity a svalstvo, ale pravděpodobně objevíte spoustu nových a zajímavých pražských zákoutí. Báječná procházka po Praze spojena s plněním daných instrukcí na určitých stanovištích vás může perfektně zabavit na celé odpoledne. V Praze možnost zahrát si tuto hru nabízí třeba projekt Play Across Prague, který případně celý průběh zajišťuje také v angličtině. Mrkněte na jejich stránky.

Ve zdravém těle zdravý duch

Sportovních aktivit nám hlavní město nabízí více než dost. Můžete zajít na beach volejbal, squash nebo tenis. Mezi naše speciálně oblíbené ale patří třeba bubble football, neboli bublinový fotbal. Tento sport už jste určitě někdy viděli. Na vrchní polovinu těla si navléknete velikou gumovou bublinu a jde se na hřiště. Nebojte se mít trochu ostřejší lokty. Tady nikoho drsné pády nebolí. Pokud si chcete tuhle legraci taky vyzkoušet, zkuste to třeba tady.

Očekáváte hosty ze zahraničí a došly vám nápady, jak návštěvu zabavit? Podívejte se na naše tipy na aktivity, které váš problém rychle vyřeší
Zdroj: Wikimedia Commons/Ninaras

V našem výčtu nemůžeme opomenout další srandu, při které se trochu zapotíte. Skákání na trampolínách. Všichni to milujeme a všichni bychom to mohli dělat věčně. A není nic lepšího, než si trampolíny užít na opravdu velikém prostoru a navíc se spoustou dalších vychytávek a bonusů. Tak nahoďte tepláky a vypravte se do některé z pražských skákacích arén – jednu najdete na Zličíně a druhou na Žižkově. Záleží jen na vás, kam to máte blíže. Určitě ale doporučujeme využívat jump parky spíše v dopoledních hodinách ve všedních dnech, abyste si skákání mohli vychutnat hezky osamotě.

Očekáváte hosty ze zahraničí a došly vám nápady, jak návštěvu zabavit? Podívejte se na naše tipy na aktivity, které váš problém rychle vyřeší
Zdroj: flickr.com/Nan Palmero

Vypravte se za kulturou a uměním

Spoustu divadel právě čekají letní prázdniny a své brány divákům brzy na čas zavřou. Divadelní nadšenci ale už dobře vědí, že nezůstanou ochuzeni ani v červenci a srpnu. V Praze se každoročně chystá řada venkovních i vnitřních divadelních festivalů – Shakespearovské slavnosti, vyšehradská Letní scéna, festival pouličního divadla Za dveřmi nebo festival PROART. A až se v září pražská divadla opět otevřou veřejnosti, nezapomeňte, že řada z nich (například Švandovo divadlo na Smíchově nebo Dejvické divadlo) nabízí představení s anglickými titulky. Vaši kamarádi, kteří nehovoří česky, si tak mohou odnést kulturní zážitek společně s vámi. 

Ensamble Dejvického divadla

Očekáváte hosty ze zahraničí a došly vám nápady, jak návštěvu zabavit? Podívejte se na naše tipy na aktivity, které váš problém rychle vyřeší
Zdroj: Wikimedia Commons/Alena Hrbková

Ano, my víme, že galerie nejsou zrovna pro každého. Ale věřte tomu, že bude daleko lepší vašim zahraničním hostům představit nejkrásnější kousky českého i světového výtvarného umění než předražené trdelníky z Václaváku. Národní galerie v Praze je propracovaným systémem několika významných sbírek na našem území. Její sbírkové expozice nabízí ukázky umění od středověku po 21. století. Za zmínku pak stojí hlavně Veletržní palác, kde se nachází sbírka umění 19., 20. a 21. století a naleznete tady originály obrazů takových umělců, jako byl Pablo Picasso, Georges Braque, Auguste Renoir, Vincent van Gogh, Gustav Klimt a další. A pozor! Pokud jste studenti do 26 let, máte vstup do všech objektů Národní galerie zdarma.

Očekáváte hosty ze zahraničí a došly vám nápady, jak návštěvu zabavit? Podívejte se na naše tipy na aktivity, které váš problém rychle vyřeší
Zdroj: Wikimedia Commons/Serafita

Dobrá káva je základem všeho

Každý máme v Praze nějakou tu svou oblíbenou kavárnu. A že jich tu jsou mraky. Dobrá kavárna se pozná podle kvalitní kávy, příjemného prostředí, nepředražených cen a skvělé obsluhy. Následující tipy toto vše určitě splňují.

Pokud se zrovna pohybujete v centru města, skočte třeba do Super Tramp Coffee, která je sice pěkně schovaná v pasáži ulice Spálená u Národní třídy, ale zato je tam dokonalý klídek a místní atmosféra úplně vybízí k nějakým romantickým činům. Veganské bistro Moment ve Slezské ulici na Praze 2 zase kromě výborné kávy nabízí také spokojené žaludky. O místních lívancích nebo vajíčkové pomazánce bez vajíček se vám bude ještě dlouho zdát. V Nuslích, na Náměstí Bratří Synků, se nachází další rozkošná kavárnička. Jmenuje se Cafe Baretta a obsluha vám tady naservíruje jeden z nejlepších jablečných závinů. Kromě toho zde můžete potkat některého svého oblíbeného herce z Divadla na Fidlovačce, které se nachází nedaleko odsud. No a v neposlední řadě zmíníme ještě kavárnu Čekárna, kterou najdete pod Vyšehradem ve Vratislavově ulici. Do prostředí venkovní zahrádky se tady jednoduše zamilujete.

Očekáváte hosty ze zahraničí a došly vám nápady, jak návštěvu zabavit? Podívejte se na naše tipy na aktivity, které váš problém rychle vyřeší
Zdroj: pexels.com/Chevanon

Nezapomeňte přátelům představit českou kuchyni

No a kam vzít návštěvu na oběd? V centru Prahy je spoustu předražených restaurací, které navíc ani neví, jak vypadá typická svíčková se šesti. Ano, není to nic moc zdravého, ale každý cizinec naše klasická jídla určitě alespoň rád ochutná. Pro tuto příležitost se hodí třeba podnik Česká kuchyně. Ten je ideální v tom, že se nachází přímo v centru města (ulice Havelská na Praze 1), najdete tu typická česká jídla, jejichž jedna porce se pomalu ani nevejde na talíř a za oběd pro jednoho zaplatíte zhruba od 100 do 170 korun i s pitím a dezertem. Všechno chutná jako od maminky a určitě se sem budete pravidelně vracet.

Aktivit, které (nejen) hlavní město Praha nabízí, je vlastně nekonečně mnoho a doufáme, že jsme vás inspirovali alespoň touto troškou. Každopádně je dobré mít v poznámkách uložené následující odkazy: TripAdvisorCitybee nebo Prague Morning. S nimi si vždy nejdete aktuálně nejlepší program.

Domů
Sdílet
Diskuse