Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2017 v 12:06
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Stephen King je na roztrhání. Po úspěšném It nás čekají i nové adaptace jeho hororů The Stand a Salem's Lot

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zdá se, že obrovský úspěch It producentům otevřel oči. A pro nás je to jen a jen dobře.

Fanoušci hororového mága Stephena Kinga mají v posledních měsících svátky. Kromě toho, že si adaptace jeho románu It stále užívá spanilou pouť po multiplexech, nedočkaví diváci dostanou i další netflixovské adaptace Geraldova hra a 1922. A to ani nemluvíme o povídce Suffer the Little Chidlren, která se také chystá na stříbrná plátna či připravovaném seriálu Castle Rock. Zdá se však, že až ohromný úspěch It otevřel tvůrcům oči a začali sahat po dalších Kingových dílech. Takže se připravte, že nás v příštích letech čekají hned dvě nové adaptace – The Stand a Salem's Lot.

Stephen King je na roztrhání. Po úspěšném It nás čekají i nové adaptace jeho hororů The Stand a Salem's Lot
Zdroj: Laurel Entertainment/Greengrass Productions/ABC

Podle samotného Kinga by měl být The Stand zpracován ve formě seriálu, zatímco Salem's Lot se nám představí v celovečerním filmu. Spisovatel prozradil, že o The Stand mají zájem společnosti jako Showtime či CBS All Access, zatím však nevíme, která společnost nám seriál doručí. Fantasy horor The Stand už svou televizní minisérii jednou dostal – v roce 1994 ji režíroval Mick Garris, častý režisér snímků podle Kingových knih (Riding the Bullet, Bag of Bones). 

Upírský horor Salem's Lot se dočkal hned tří adaptací. V roce 1979 knihu zfilmoval Tobe Hooper (Texaský masakr motorovou pilou) a z románu čerpal i sequel A Return to Salem's Lot z roku 1987, tentokrát pod taktovkou Larryho Cohena. Nejnovější přírůstek s názvem Salem's Lot vznikl v roce 2004 a režíroval ho Mikael Salomon.

Stephen King je na roztrhání. Po úspěšném It nás čekají i nové adaptace jeho hororů The Stand a Salem's Lot
Zdroj: Warner Bros. Television Distribution/CBS

Žádná z těchto adaptací, ať už se bavíme o The Stand nebo Salem's Lot, však nedosáhla nějakých výrazných kvalitativních úspěchů. Určitě bychom se proto nezlobili, kdyby se jich chopili talentovaní tvůrci a oblékli je do nového a stylového kabátu. No, a aby toho nebylo málo, Stephen King prohlásil, že se na motivy jeho knih chystá i animovaný film. Zatím však ohledně tohoto projektu nemohl říci nic bližšího, ačkoli podle svých slov si je jistý, že i tento film má naději na zrealizování. Co říkáte? Zamlouvá se vám myšlenka nových Kingových adaptací?

Domů
Sdílet
Diskuse