Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2018 13:30
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Nejen hrdina ze světa Pána prstenů, ale i Geralt alias slavný Zaklínač. Představitel českého kraťasu Horn of Gondor bojuje na všech frontách

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dámy a pánové, přivítejte gondorského vojáka Borondira Udalrapha a Geralta z Rivie v jedné osobě.

Koncem minulého měsíce jsme vás informovali o připravovaném projektu českých amatérských filmařů s názvem Horn of Gondor, který si vzal na mušku svět z milované trilogie Pána prstenů. Jím si naši (a věříme, že i vaši) pozornost získal mimo jiné i hlavní hrdina příběhu, zkušený šermíř jménem Dalibor „Borek“ Belfín.


Ten se kromě výše zmíněného Horn of Gondor objevil i v mimořádně zdařilém krátkometrážním snímku Demon's Bridge. V něm se podíváme do opuštěného a temného kraje očima nejmenovaného Zaklínače (ale už z náhledu je jasné, že jde o známého Geralta z pera polského spisovatele Sapkowskiho).

 

Nejen hrdina ze světa Pána prstenů, ale i Geralt alias slavný Zaklínač. Představitel českého kraťasu Horn of Gondor bojuje na všech frontách
Zdroj: Merlet

Ačkoli toho Zaklínač na kameru moc neřekne, skutečně zdatně ovládá svůj meč. A to se mu rozhodně hodí v nadcházejícím boji proti menší armádě nemrtvých a jedné nebezpečné čarodějnici.

Za Demon's Bridge, nebo tedy Ďáblovým mostem, stojí dvojice Honza Loukota a Pavel Konvalina. V hlavních rolích kromě Belfína uvidíme i Libora Vrbu či Moniku Němcovou. Skupinu nevraživých zombie ztvárnilo seskupení profesionálních šermířů Merlet.

Už jste se s tímto krátkometrážním filmem v minulosti setkali? Nebo jde pro vás o novinku? A co na ni říkáte?


Domů
Sdílet
Diskuse