Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2018 23:03
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Desítky lidí žily jako v 50. letech. Nesměly opustit prostor fiktivního města na Ukrajině a natočilo se 700 hodin záběrů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Šílený projekt Dau vzniká již od roku 2006.

Letos si odbude premiéru jeden z nejzáhadnějších filmů posledních let. Jmenuje se Dau a nějaké informace se o něm můžete dozvědět na stránce dau.xxx.

Najdete na ní jakýsi trailer, který nám osvětluje, že v roce 2009 se spousta lidí vzdala moderního života a odstěhovala se do fiktivního městečka Institute na Ukrajině, kde byl simulován život 50. let. To vše jako součást experimentu.

Zúčastnilo se ho mnoho obyčejných lidí, umělců, vědců či kriminálníků a jejich životy byly neustále zaznamenávány. Vznikl tak 700 hodin dlouhý záznam(!), z něhož máme dostat asi 13 dlouhometrážních snímků, televizní seriál a dokumentární filmy.

Desítky lidí žily jako v 50. letech. Nesměly opustit prostor fiktivního města na Ukrajině a natočilo se 700 hodin záběrů
Zdroj: Coproduction Office/Phenomen Films

Zahraniční zdroje uvádějí, že Dau je žánrově životopisné drama a má se zabývat životem sovětského vědce Lva Landaua. Celý projekt má pod palcem ruský experimentální režisér Ilja Chržanovskij, snímek je ve výrobě již od roku 2006 a už nyní jde o nejnákladnější a nejkontroverznější ruský film.

Na stránce také najdeme oznámení, že bychom se měli premiéry dočkat na podzim tohoto roku. Uvádějí se však jen tři města: Berlín, Londýn a Paříž. Opravdu netušíme, co si o tom všem máme myslet a co z toho nakonec vznikne (pokud vůbec něco).

Domů
Sdílet
Diskuse