Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2018 18:18
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Pohledná Saoirse Ronan a Margot Robbie změněná k nepoznání rozpoutají v historickém dramatu válku o trůn

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jste připraveni zvolit si stranu?

V historickém dramatu Mary Queen of Scots se podíváme na větší část života Marie Stuartovny. Ta se jako šestnáctiletá stala královnou Francie, jenže dva roky na to ovdověla.

Navzdory nátlakům se odmítla znovu vdát a její kroky vedly do rodného Skotska. Píše se rok 1561 a Anglii i Skotsku v dané době vládne Alžběta I. (Margot Robbie) z dynastie Tudorovců, pro kterou se stává Marie nemalou hrozbou.

Jejich počáteční přátelství vede postupem času ke stále vyhrocenějším konfliktům a v konečném důsledku i k porážce jedné z panovnic. Poprava Marie Stuartovny, kterou podepsala samotná Alžběta I., znamenala pád mýtu o nedotknutelnosti panovníka. I proto byl později popraven Ludvík XVI. a jeho manželka Marie Antoinetta.


Pohledná Saoirse Ronan a Margot Robbie změněná k nepoznání rozpoutají v historickém dramatu válku o trůn
Zdroj: Focus Features

Napětí mezi klíčovými postavami je citelné již z traileru, díky kterému máme možnost z blízka vidět, jakou neuvěřitelnou proměnou si musela projít herečka Margot Robbie, aby důvěryhodně ztvárnila roli královny Alžběty I.

Kromě vyostřených vztahů by měla snímek doplňovat i romantická složka a také bychom neměli být ochuzeni ani o záběry z krví potřísněného bojiště.

Ke všemu jmenovanému si můžete ještě připočítat zákeřné intriky, předem naplánované vraždy, no a samozřejmě i finální popravu, která z Marie Stuartovny udělala katolickou mučednici. Na herecké kreace některých historických momentů v podání mladé Ronan se již velmi těšíme.

Kromě Margot Robbie a talentované Saoirse Ronan se ve filmu objeví i herci jako Guy Pearce (Memento), Jack Lowden (Dunkirk), Joe Alwyn (The Sense of an Ending), Gemma Chan (Captain Marvel), Martin Compston (Sweet Sixteen), James McArdle (Star Wars: The Force Awakens) a další.

Za režií stojí Josie Rourke a scénář napsal Beau Willimon (nominace na Oscara za drama The Ides of March a nominace na Emmy za seriál House of Cards). Americká premiéra je plánována již na konec tohoto roku, konkrétně na 7. prosince 2018.


Domů
Sdílet
Diskuse