Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2018 7:49
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

První reakce na Mission: Impossible – Fallout? Připravte se na nejlepší díl série a kino film roku

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pokles kvality? Kdepak! V kinech nás očividně čeká velká pecka!

Nový díl úspěšné série Mission: Impossible – Fallout uvidíme začátkem příštího měsíce, avšak promítání pro zahraniční novináře se již uskutečnilo. To samozřejmě znamená, že první reakce na nové dobrodružství Ethana Hunta (Tom Cruise) zaplavily všechny možné sociální sítě.

Už samotný fakt, že studio tyto reakce nezadržuje, znamená jedno: Kritici byli spokojeni a jejich reakce vás mají nalákat do kina. Potvrdilo se to i tentokrát? Co tedy konkrétně na Mission: Impossible – Fallout říkají zahraniční recenzenti?

Zdá se, že se o kvalitu snímku nemusíme obávat. Steven Weintraub začal tím, že je velmi šťastný, že nám může oznámit, že Mission: Impossible –Fallout je fantastický film.

„Je plný šílené akce, napětí a epických momentů,“ napsal. „Nechápu, jak se Tomu Cruiseovi daří zvyšovat laťku kvality, ale jsem za to velmi rád. Souboj v koupelně si sám o sobě zaslouží zmínku.“

„Právě jsem se vrátil z promítání Mission: Impossible – Fallout a je to absolutně skvělé,“ začal Erik Davis. „Tento film vás pobaví v každém možném ohledu.

Má neuvěřitelné akční scény. Napětí, při kterém si budete kousat nehty a zatím nejlepší závěr z celé série. Už teď mohu říci, že půjde o můj nejoblíbenější film léta. Užil jsem si každou vteřinu.“

Dodal, že fanoušci série se mohou připravit i na několik odkazů na minulé díly. Francouzský kritik Maximilien Pierrette přirovnal snímek k pátému dílu Rogue Nation a dodal, že Fallout je ještě lepší a akčnější.

Daniel Howa podotkl, že Fallout je přesně tak napínavý, jak jsme všichni doufali. „Skvělá akce, ale nikdy není využita na úkor příběhu,“ napsal.

„Takovou práci kaskadérů už dnes příliš nevídáme. Jde o závan čerstvého vzduchu uprostřed všech těch CGI letních blockbusterů. Série Mission: Impossible je silnější než kdykoliv předtím.“

 

První reakce na Mission: Impossible – Fallout? Připravte se na nejlepší díl série a kino film roku
Zdroj: Paramount Pictures

Tommy Garrett byl také spokojený a prohlásil, že si Fallout máme zaznamenat do diářů jako film, který toto léto v kinech zkrátka musíme vidět. Doplnil také, že snímek je parádním sequelem a že na něm nemůže najít žádnou chybu.

Eve Jackson podotkla, že film má asi nejlepší akci ze všech dílů. „Nejsem si jistá, jak to Tom Cruise dělá, ale je to fantastické,“ dodala. Kurtis Smejkal napsal, že tvůrci ani tentokrát nezaváhali. „Film je epičtější a lepší než jeho předchůdce,“ zakončil.

Podle stránky Moviefone obsahuje Fallout odkazy k prvnímu dílu série a fanoušci třetího dílu si také přijdou na své. „Budete rádi, že jednotlivé linky příběhu se zde po 12 letech spojí,“ dodává.

Ostatní reakce se nesou v podobném duchu, některé ještě zdůrazňují, že herecky jde také o špičku a Cruise a Henry Cavill jsou hlavními taháky snímky.

Andrew Freund na Twitteru napsal: „Právě jsem viděl Mission: Impossible – Fallout a rovnou mohu říci, že jde o nejlepší akční film za posledních 10 let.“

Chris Van Vliet souhlasí a napsal, že akce je opravdu neuvěřitelná. Prohlásil také, že po všech těch šílených kouscích, které na plátně Tom Cruise předvádí, si není jistý, zda je Cruise vůbec člověk: „To, co předvádí, je absolutně šílené... Ještě k tomu se zlomenou nohou!“

Jordan Raup napsal, že film obsahuje scény, při kterých budeme sbírat čelist z podlahy. „Nejlepší akční film od Mad Max: Fury Road,“ prohlásil odvážně. No a podle Bilge Ebiriho je požitek ze sledování stejný jako ze sexu.

Zdá se tedy, že Mission: Impossible - Fallout se stane jedním z nejlepších filmů tohoto léta, ne-li vůbec tím nejlepším. Všechny ohlasy jsou spokojené až nadšené a kritický ohlas není ani jeden. Pevně tedy věříme, že všechny tyto zvěsti nelžou a že v kinech dostaneme opravdu strhující pecku.

O tom, zda měli zahraniční kritici pravdu, se přesvědčíme na vlastní oči 2. srpna 2018.

Domů
Sdílet
Diskuse