Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2018 9:30
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Thriller Glass od M. Night Shyamalana spojuje postavy z Unbreakable a Split

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po nedávném plakátě a sérii obrázků tu máme konečně i ukázku. Očekávaný filmový projekt režiséra M. Night Shyamalan se totiž na Comic-Conu v San Diegu odhalil v plné parádě.

Když jsme v roce 2017 zaslechli na konci snímku Split povědomý hudební motiv Jamese Newtona Howarda a krátce nato poznali i postavu Davida Dunna ztvárněnou Brucem Willisem, okamžitě nám byl jasné, co se to vlastně děje.

Režisér M. Night Shyamalan totiž opět potvrdil svoji genialitu a po necelých dvou dekádách potají přinesl do kin pokračování/spin-off jeho pecky Unbreakable. Od té doby uběhl už více než rok a my najednou stojíme téměř na prahu premiéry filmu Glass, který je pokračováním obou výše zmíněných.

Co se samotného příběhu týče, Dunn v něm bude pronásledovat Crumba (James McAvoy) a jeho nadlidskou osobnost v sérii eskalujících setkání, přičemž Elijah Price (Samuel L. Jackson) se zhostí pozice šedé eminence tahající za nitky.

Zároveň se ale vynasnaží Dunna a Crumba postavit proti sobě kvůli vlastním záhadným plánům. Bude totiž disponovat závažnými tajemstvími, která zásadně ovlivní životy obou mužů. Na Glass se těšíme, přestože jsme si ještě před pár měsíci nebyli jisti, zda je dobré vracet se ke klasice jako Unbreakable.

Trailer však dokazuje, že Shyamalan to má pevně v rukou. Z prvních záběrů dýchá skvělá atmosféra a nefalšovaná osudovost. Evidentně se bude výrazně hrát na psychologickou stránku, což jen kvitujeme.

Zároveň nám ukázka nabízí i několik opravdu působivých výjevů a scén. Nemluvě už o tom, že film bude evidentně promakaný i po technické stránce.

Za režií i scénářem stojí zmíněný M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Signs) a kromě pánů Willise, McAvoye a Jacksona si zahraje například i Anya Taylor-Joy, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard či Sarah Paulson.

Premiéra Glass je u nás momentálně naplánována na 17. ledna 2019, a pokud se o něm chcete dozvědět více, klikejte sem. Co říkáte na debutovou ukázku? Také se už nemůžete dočkat kina?

Domů
Sdílet
Diskuse