Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2018 15:20
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Hráč koupil vzácnou kartu z Magic: The Gathering za skoro 2 miliony korun

TECH
Uložit Uložené

Najdou se zde fanoušci populární hry Magic: The Gathering? Zřejmě nejsilnější karta se prodala na eBayi za ohromné množství peněz a k dostání je jedna ještě dražší.

Karetní hru Magic: The Gathering zřejmě není třeba nějak blíže představovat. Od svého vzniku v roce 1993 se stala jednou z vůbec nejrozšířenějších her svého druhu a získala si přízeň milionů fanoušků po celém světě. Ti se neustále předhání v tom, komu se podaří sestavit co nejlepší balíček a získat do své sbírky co nejvzácnější kousek. Není přitom žádným tajemstvím, že za raritní karty jsou hráči připravení dát i pro laika zcela nepochopitelné množství peněz


Přesně to se nedávno opět potvrdilo. Jak totiž informoval americký server Gamerant, jistý vášnivý hráč za jednu kartu přes eBay zaplatil ohromných 87 672 dolarů, tedy necelé 2 miliony korun. Jednalo se o pravděpodobně nejlegendárnější kartu Black Lotus (Alpha edice), která si díky své síle rychle získala velké renomé a pyšnit se jí dnes může opravdu jen málokdo.

Síla karty spočívá v tom, že hráči přidá 3 body many a díky tomu je možné hned v prvním kole vyvolat kartu jinou, kterou by normálně šlo hrát až v kole čtvrtém. Tím získáte velkou výhodu nad soupeřem, takže není divu, že se brzy také přestala tisknout.

Pokud byste ji však do svého balíčku chtěli i vy a nevíte, co s penězi, máte nyní příležitost ji získat. K dostání je na eBay další kousek, za který si už majitel žádá dokonce 100 tisíc dolarů (2,2 milionu korun).

Domů
Sdílet
Diskuse