Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2018 18:06
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Tom a Jerry ožijí jako skutečné postavy v celovečerním filmu. Animaci vystřídají CGI zvířata a herci

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Warner Bros. se navíc chystá i na další známé pohádky a plánuje kolem nich vystavět vlastní univerzum.

Legendární animované duo Tom a Jerry rozesmávalo (a stále rozesmává) celé generace diváků. Jejich eskapády se staly právem kultovními a Hollywood jim nyní plánuje vdechnout nový život. Chystá totiž hranou adaptaci.

Konkrétně půjde o mix hraného filmu a CGI, přičemž oba hlavní hrdinové budou ztvárnění digitálně. O režii se postará Tim Story, zodpovědný například za Fantastic Four z roku 2005 (a následný sequel) či Ride Along.

Tom a Jerry ožijí jako skutečné postavy v celovečerním filmu. Animaci vystřídají CGI zvířata a herci
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer

Není to poprvé, co se Tom a Jerry stali předmětem rebootu či celovečerního zpracování. Dosavadní snímky však byly kompletně animované a většinou nedopadly nijak slavné. Kromě Toma a Jerryho se plánuje i hraná adaptace seriálu Wiley E. Coyote and Road Runner a také animovaný celovečerák Scooby-Doo.

Ten by měl tentokrát zrežírovat Chris Columbus (Harry Potter a kámen mudrců). Warner Bros. se však u těchto projektů neplánuje zastavit. Chystá se totiž kolem známých kreslených pohádek vytvořit vlastní univerzum s názvem Hanna-Barbera Cinematic Universe, do kterého bude patřit i filmová adaptace seriálů Jetsons, Wacky Races, reboot Flinstonových a Space Jam 2.

Není jasné, zda jednotlivé filmy budou mezi sebou nějak provázané, ale vzhledem k jejich rozmanitosti zřejmě půjde o samostatné filmy, které prostě budou patřit do společného filmového vesmíru.

Tom a Jerry ožijí jako skutečné postavy v celovečerním filmu. Animaci vystřídají CGI zvířata a herci
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer

Duo William Hanna a Joseph Barbera patří mezi klasiku animované komedie a mnohé seriály z jejich dílny jsou dnes zaslouženými klasikami. Pro filmaře to samozřejmě představuje riziko a zároveň výzvu, aby dokázali dostát pověsti slavných předchůdců a zároveň oslovili nové diváky.

Dříve jsme už sice dostali dva díly Scooby-Dooa, ty však dopadly poměrně tragicky. Snad tentokrát Warneři vykročí lépe a my se dočkáme kvalitních filmů.

Domů
Sdílet
Diskuse