Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2018 17:04
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

James McAvoy v thrilleru Glass masakruje své oběti. Zastavit ho dokáže jen Bruce Willis

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Někdo využívá své schopnosti k manipulaci, jiný aby pomáhal.

Mr. Glass (Samuel L. Jackson) se sice na první pohled drží při zemi, ale jeho slova jsou divákům více než jasná. Manipulací postavy Jamese McAvoye chce dosáhnout útěku z léčebny a zároveň rozpoutat chaos. O tom, že není superhrdina jako superhrdina, nás přesvědčí i následující upoutávka pro pokračování Unbreakable (2000) a Split (2016) s názvem Glass.

Spojení hrdinů (či zloduchů) z jmenovaných filmů na nás z trailerů působí více než lákavě a věříme, že i když ukázky odhalují velkou část děje, tvůrci si pro nás schovali i několik nepředvídatelných trumfů. Černo-bílý boj zla proti dobru by zkrátka k Shyamalanovi neseděl.

Kromě toho navíc stále nevíme, jakou roli bude mít ve snímku Beastova někdejší potenciální oběť, kterou si v Split zahrála Anya Taylor-Joy. Je sice samozřejmé, že bude stát na straně dobra, ale je těžké předpovědět, jakým způsobem může zasáhnout obyčejná dívka do souboje mezi třemi bytostmi s nadpřirozenými schopnostmi.

Víme však to, že do děje její postava zasáhne už dříve, tedy nejen poté, co se hlavní trojice dostane z léčebny. Níže přiložený záběr totiž jasně naznačuje, že Anya rozpolcenou postavu Jamese McAvoye navštíví i v léčebně. Přece jen, s některými osobami, kterými vražedný Beast oplývá, ve Split docela dobře vycházela. Bude se mu snažit pomoci?

James McAvoy v thrilleru Glass masakruje své oběti. Zastavit ho dokáže jen Bruce Willis
Zdroj: Universal Pictures

Film režíroval výše zmíněný tvůrce předešlých dvou filmů M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Signs) a ve snímku kromě Bruce Willise, Jamese McAvoye, Samuela L. Jacksona či Anyi Taylor-Joy uvidíme herce jako Sarah Paulson, Luke Kirby, Adam David Thompson, Charlayne Woodard, Jane Park Smith a další. 

Premiéry očekávaného Glass se Češi dočkají po novém roce. Konkrétně půjde o 17. leden 2019. Jak zatím spojení Shyamalanových předešlých snímků hodnotíš? Bude podle tebe stát Glass za to?

Domů
Sdílet
Diskuse