Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2018 17:11
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Melisandra z Game of Thrones a Karel Roden nahlédnou v českém dramatu do vily Tugendhat

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Koprodukční drama nabízí mnoho zahraničních hereckých hvězd.

České historické drama Skleněný pokoj je natočeno podle předlohy Simona Mawera s názvem The Glass Room.  Děj snímku by se měl točit kolem vzniku vily Tugendhat.

V Skleněném pokoji se budeme moci podívat na jisté dramatické události z 20. století, během nichž se nám představí několik postav, včetně architekta samotné vily Tugendhat. Toho neztvárňuje nikdo jiný než česká herecká legenda Karel Roden.

První teaser nám v krátkosti a bez slov ukáže všechny podstatné filmové postavy a zákoutí, ve kterých se snímek natáčel. Z ukázky si jen těžko uděláme nějaký relevantní úsudek, ale na herecké kreace Rodena, Carice van Houten a dalších talentovaných herců či hereček pod taktovkou režiséra Masaryka (12 Českých lvů) se už nyní těšíme.

A co si o filmu a své postavě myslí famózní nizozemská herečka Carice van Houten? „Skleněný pokoj je jakousi metaforou transparentnosti. A to jak v příbězích, které se v něm v průběhu let odehrály, tak v emocích, které je provázely. Ve vile se nic neukryje. Líbilo se mi, že Hana je velmi moderní žena, což mi bylo velmi blízké,“ vyjádřila se.

Kromě Carice van Houten ve filmu počítáme se zahraničními herci jako Hanna Alström (Kingsman), Claes Bang (Čtverec) či Roland Møller (Atomic Blonde). Ansámbl včetně Rodena doplňuje Alexandra Borbély (O těle a duši), Jana Plodková, Karel Dobrý, Marián Mitaš, Zuzana Fialová a Martin Hoffmann. 

Film režíruje Julius Ševčík (Masaryk, Normal, Restart), scénář napsal Andrew Shaw (drama Voice from the Stone s Emilií Clarke) a česká premiéra je aktuálně plánovaná na 14. března 2018.

Domů
Sdílet
Diskuse