Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2019 9:50
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Tereza, která pašovala heroin, si odsedí 8 let a 8 měsíců v pákistánském vězení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladá Češka se dočkala tvrdého trestu.

Loni v lednu zadržela pákistánská policie na mezinárodním letišti v Láhauru 21letou Terezu Hlůškovou z Uherského Hradiště. U sebe měla 9 kilogramů heroinu a snažila se dostat na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud měla i se svojí zásilkou odcestovat do Irska. Spolu s ní byl zadržen i jeden muž, který není občanem naší republiky. 

Tereza tehdy uvedla, že o drogách nalezených ve svém kufru nevěděla. Přiznala, že věděla o tom, že něco ukrytého ve svém zavazadle má, o tom, že jde o drogy, ale údajně neměla ponětí.

Tereza, která pašovala heroin, si odsedí 8 let a 8 měsíců v pákistánském vězení
Zdroj: Punjab Police

„Přibalili mi něco do kufru, takové tři složky. A řekli mi, že to jsou dárky. Prošla jsem normálně kontrolami. Až pak tady na odbavení jsem měla problém. Vzali mé zavazadlo stranou a musela jsem ho otevřít. Bylo na něm něco jako lepidlo. Říkala jsem si, že ho někdo musel mezitím otevřít. A začala jsem tušit, že mi tam někdo něco asi dal,“ prohlásila podle televize Prima Tereza u soudu.

Po více než roce padl rozsudek. Soudce Šahzád Raza poslal Terezu H. na 8 let a 8 měsíců za mříže. Svůj trest si odsedí v pákistánském vězení. Po vynesení rozsudku se Češka zhroutila v slzách. Kromě roků ve vězení musí zaplatit pokutu ve výši 18 tisíc korun.

Domů
Sdílet
Diskuse