Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2017 13:39
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Kenneth Branagh chce kolem Poirota vytvořit vlastní univerzum

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

S Herculem Poirotem se pravděpodobně ještě několikrát setkáme.

Letošní Vražda v Orient expresu si sice odnesla spíše smíšené ohlasy (naše poměrně spokojená recenze zde), ale po finanční stránce šlo o velký úspěch. Už závěr snímku si otvíral dveře pro pokračování, takže není překvapením, že 20th Century Fox odklepli sequel, který bude čerpat z další knihy Agathy Christie s názvem Death on the Nile (Smrt na Nilu). Kenneth Branagh si zopakuje roli geniálního detektiva Poirota, ale kromě toho má v plánu vytvořit celé univerzum.

Kenneth Branagh chce kolem Poirota vytvořit vlastní univerzum
Zdroj: 20th Century Fox

Myslím, že tu je prostor, ne?“ vyjádřil se Branagh. „Máme 66 knih, povídek a her, kde Agatha Christie často spojovala různé postavy v rámci jedné knihy. Takže máte pocit, že je to skutečný svět. Stejně jako u Dickense. Jde o kompletní svět – s určitými postavami, které v tomto světě žijí. Myslím, že tím se nám otevírají skutečně zajímavé možnosti.

Branagh sice ještě svůj nápad nepředložil studiu, ale podle vlastních slov si je jistý, že o něm budou vážně uvažovat. Death on the Nile napíše scenárista Orient expresu Michael Green, stejně tak se očekává, že se Branagh opět posadí na režisérské křeslo. Viděli jste už Vraždu v Orient expresu? Jak se díváte na možnost vytvoření podobného detektivního univerza?

Domů
Sdílet
Diskuse