Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2016 21:40
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Keanu Reeves se vrací coby nekontrolovatelný zabiják. Debutový trailer pro John Wick 2 potěší každého fanouška akčního žánru!

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Je to tady. Po dlouhých měsících čekání jsme se dočkali prvního oficiální traileru pro pokračování Johna Wicka.

Před dvěma lety nepřišla renesance žánru. John Wick od režijního dua Chad Stahelski a David Leitch nepřekonal bariéry akčních filmů, neexceluje na hereckém poli a ani hodně nevydělal. Všude ve světě však upoutal pozornost a jen málokoho nebavil. Šlo o velmi svěží béčko s úžasnou choreografií soubojů a akčními scénami celkově. Nechceme tím teď nikoho urazit, ale něco takového běžnému českému divákovi zcela stačí, protože jsme na tom všichni vyrůstali. Akční béčka byly pro tuzemského diváka alfou a omegou a celoplošně se to nezměnilo ani v 21. století. V tomto článku se však budeme věnovat něčemu jinému, o problému s úrovní vkusu českého a slovenského obecenstva vás už nakonec seznámil kolega pepo.


Kromě toho všeho však John Wick znamenal markantní bod v kariéře Keanu Reevese, který se ještě dlouhá léta předtím utápěl v průměrných a podprůměrných rolích či filmech. Svou kariéru ne a ne nastartovat, ať už to zkoušel jako herec či jako režisér. John Wick však vše změnil a fanoušci se Reevese nemohli nabažit. Oznámení pokračování tak bylo na spadnutí a Reeves se tak konečně mohl odrazit, což nás nesmírně těšilo, protože ho tady v redakci máme rádi asi všichni. A pokud jste v tom spolu s námi, můžete se více o jeho životě, útrapách a kariérních vzestupech a pádech dočíst v obsáhlejší článku zde. Nyní již k dvojce Johna Wicka. Ještě předtím, než to začneme obkecávat, užijte si debutový trailer. Nakonec, článek jste otevřeli jen kvůli němu.

Tak co, jste nadšeni? Bude to akční, bude to namakané a hlavně extrémně adrenalinové. My jen spokojeně kýváme hlavou. A jak se k snímku vyjádřil v minulosti Keanu Reeves? „Keanu Reeves se vrací v pokračování hitu z roku 2014 jako legendární hitman John Wick, který je kvůli prosbě od bývalého spolupracovníka opět nucen opustit důchod s cílem získat kontrolu nad mezinárodní organizací plnou vraždících assassinů. Vázaný krevní přísahou se John vydá do Říma, kde musí čelit některým z nejnebezpečnějších zabijáků na světě.

„Laurence má fantastickou roli a ztvární člověka z podsvětí, známého jako The Bowery King. Hraje úžasnou postavu, jíž dodává samozřejmě humor, inteligenci a charisma. Je to neuvěřitelný herec a bylo mi ctí s ním opět jednou pracovat.“ - Keanu.

Keanu Reeves se vrací coby nekontrolovatelný zabiják. Debutový trailer pro John Wick 2 potěší každého fanouška akčního žánru!
Zdroj: Lionsgate

To, že John Wick: Chapter 2 má naservírovat lepší porci akce jako první film, potvrdil již samotný Keanu Reeves v březnu tohoto roku. První film tehdy přirovnal k „černému pásu“ a dvojku k „trojitému černému pásu“. Přidává se k němu i režisér Chad Stahelski, který řekl v rozhovoru s magazínem EW: „Dvojka bude obsahovat dvakrát tolik akce, což se ukáže již v zahajovací scéně s automobilovou honičkou, kterou mimochodem z obrovské části absolvoval Reeves.“ Příběh se tentokrát ponoří hlouběji do kriminální sítě fungující v hotelích a dokonce se přesuneme do nádherného Říma. Po boku Keanu Reevese se ve filmu objeví i Laurence Fishburne (Matrix), Common (Suicide Squad), Peter Stormare (Fargo), Bridget Moynahan (I, Robot), Ruby Rose (Orange Is The New Black) či Thomas Sadoski (Newsroom).


Režíruje již zmíněný Chad Stahelski, jeden z dua, které se postaralo o jedničku, scénář si vzal znovu na starost Derek Kolstad. David Leitch si odskočil natočit akční thriller The Coldest City, který vypadá neuvěřitelně našlapané, a to nejen kvůli nabitému obsazení. Více o tom ale už zde. Snímek je stále ve stádiu post-produkce a s největší pravděpodobností se můžeme v příštích měsících těšit na přísun dalších videí či obrázků. „Baba Jaga“ samozřejmě přijde rozstřílet i naše kina, konkrétně 23. února 2017. Po Fifty Shades Darker tak přítelkyně vezmeme na pořádný film my.

Keanu Reeves se vrací coby nekontrolovatelný zabiják. Debutový trailer pro John Wick 2 potěší každého fanouška akčního žánru!
Zdroj: Lionsgate

Domů
Sdílet
Diskuse