Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2016 14:02
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Spider-Man bude následovat kroky Harryho Pottera. Dočkáme se pokračovaní během střední školy?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Spider-Man bude dost možná v dalších filmech středoškolákem.

Už dříve v tomto roce jsme se seznámili s už třetím Spideym za posledních 14 let, a to ve filmu Captain America: Civil War. Rozhodnutí znovu obnovit postavu pavoučího muže tak pro Sony rozhodně nebylo snadné, ale přišlo jako důsledek nebývalé spolupráce s Marvel Studios, která vidí Marvel jako kreativní vedení nových filmů se Spider-Manem, zatímco má jeho postava umožněno figurovat i mimo univerzum Marvelu, respektive ve filmech, které distribuuje Disney. Podle všeho se ale kolem postavy pavoučího muže děje spousta věcí, ať už jde o jeho mnohem mladší verzi v Civil War nebo jeho nadcházející samostatný film Spider-Man: Homecoming. Rozhodnutí snížit věk Petera Parkera bylo jedno z prvních, které učinil Marvel po zisku tvůrčí kontroly nad charakterem, a zatímco Homecoming bude v tomto ohledu vyčnívat, zůstává otázku, jak dlouho to může trvat. 

K této otázce se ředitel Marvel Studios Kevin Feige vyjádřil následovně: „Prvním krokem bylo znovu představit Spider-Mana do univerza Marvelu v Civil War a přesvědčit lidi, aby po odchodu říkali: 'Tohohle Spider-Mana miluju! Chci ho vidět ještě.' A myslím, že přesně to se stalo. Dalším krokem je udělat skvělý Spider-Man: Homecoming a parádní film, který dá Spider-Manovi vyniknout v univerzu Marvelu a každý si ho zamiluje.“ Takže pokud bude Spider-Man hitem, zůstane i během případných sequelů Spidey na střední škole? Podle ředitele Marvelu se bude nový Spider-Man inspirovat jinými kultovními filmovými sériemi: „Měli bychom být schopni po tomhle natočit více? Jistě. Tohle se odehrává v druháku, bude další díl prvák? Nebo třeťák? Budou se odehrávat letní prázdniny? Nevím jak, ale uděláme cestu Petera Parkera ne nepodobnou jakou měli studenti Bradavic (Rokfortu), když procházeli jednotlivými ročníky, což byl jeden z prvních nápadů, které jsme ohledně filmů dostali.“

Spider-Man bude následovat kroky Harryho Pottera. Dočkáme se pokračovaní během střední školy?
Zdroj: collider.com

Takže to vypadá, že budeme s Peterem Parkerem prožívat těžké roky na střední škole s nějakými těmi záchranami světa jako bonusem. To je rozhodně jiný směr, než kterým se ubíraly předchozí snímky se Spider-Manem. Na Comic-Conu bylo odhaleno, že nejen záporák Vulture Michaela Keatona, ale i jeho kostým je vyroben technologicky. Na otázku, zda zvažovali postavu upgradovaného člověka odpověděl Feige následovně: „To bylo myslím v každém předchozím filmu Spider-Mana. Součástí zábavy spojování filmového světa získáváme prostor, ve kterém zná osobně Tonyho Starka, obdržel oblek plný vychytávek, které jsme ještě od Stark Industries neměli možnost vidět. A to je součástí univerza Marvelu, které je prostě daleko více technologicky založené. Ve světě, kde Falcon létá kolem s krásnou sadou křídel, to dávalo smysl, že jsme dali Vulturovi technických původ.“ Takže co dostaneme? Vymakané tech záporáky? Historky ze střední? Ve skutečnosti režisér Spider-Man: Homecoming Jon Watts vypadá spíše jako osvěžující změna. Počkat si na zodpovězení otázek musíme do 6. července (júl) 2017, kdy bude premiéra u nás.

Domů
Sdílet
Diskuse