Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2016 14:01
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Guillermo del Toro natočí lovestory s prvky nadpřirozena odehrávající se během studené války v Americe

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Novinka Guillerma del Tora bude fantasy v kulisách studené války v USA.

Už v březnu (marec) se známý režisér Guillermo del Toro upsal studiu Fox Searchlight k režírování a produkci nepojmenovaného drama z dob studené války, které by mělo obsahovat prvky nadpřirozena. V té době byl připravovaný film popisován jako tajemná a magická cesta probíhající na pozadí studené války v Americe někdy kolem roku 1963 s nadpřirozenou lovestory v centru dění. Dále jsme ještě věděli, že ve snímku bude účinkovat Octavia Spencer v zatím blíže nespecifikované roli. Aktuálně se nám však do rukou dostaly další čerstvé novinky ohledně připravovaného projektu. Podle zdrojů se film bude jmenovat The Shape of Water a účinkovat v něm budou mimo zmíněné Spencer ještě Sally Hawkins, Michael Stuhlbarg, a Richard Jenkins.

A aby toho nebylo málo, tak jsme se dočkali již i detailnějšího náčrtu děje. Příběh, který se bude odehrávat v roce 1963 se bude točit kolem Elisy (Sally Hawkins), němé ženy, která pracuje v laboratoři, v níž je držen v zajetí obojživelný muž. Elisa se po čase do kreatury zamiluje a spolu se svým sousedem (Richard Jenkins) vymyslí plán, jak ho vysvobodit ze zajetí. Svět mimo laboratoř však pro obojživelného muže může být daleko nebezpečnější, než mohla Elisa předpokládat. Jak už režisér dříve dokázal, tak miluje reálné kulisy s nádechem nadpřirozena, takže by podobný scénář měl skvěle sedět k jeho nátuře. Teď už jen stačí doufat, že se projekt vydaří a můžeme tu mít podobně kvalitně zfilmovaný materiál jako Faunův labyrint nebo Princ bez království. Pokud natáčení začne koncem tohoto roka, mohli bychom se novinky dočkat už v roce 2017. Del Toro má však napilno, mimo The Shape of Water točí ještě remake Fantastic Voyage a adaptaci děsivých hororových novel Scary Stories to Tell in the Dark.

Guillermo del Toro natočí lovestory s prvky nadpřirozena odehrávající se během studené války v Americe
Zdroj: Universal pictures
Domů
Sdílet
Diskuse