Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2019 15:11
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Legendární Half-Life je zpátky. Tvůrci oznámili nový díl pro virtuální realitu

TECH
Uložit Uložené

Jsi milovníkem této kultovní série? Pak tě možná potěší zpráva, že se chystá nový díl pro VR.

Vydavatelská a vývojářská společnost Valve oznámila příchod nového dílu kultovní série Half-Life. Nemá se však jednat o klasické číslované pokračování, nýbrž o titul pro virtuální realitu s podtitulem Alyx. Zástupci firmy o tom informovali na oficiálním twitterovém účtu.

Jak již ze samotného názvu vyplývá, hra by měla být zaměřená na parťačku hlavního hrdiny Gordona Freemana, kterou hráči mohou znát z druhého dílu série. Poslední nadstavbová část dvojky vyšla už v roce 2007, od té doby však navzdory snažným přáním fanoušků žádné další pokračování nepřišlo.

V tuto chvíli o hře zatím více bližších potvrzených informací nemáme, už zítra v 19 hodin našeho času bychom se ale měli dozvědět více společně s debutovým trailerem. Jak sama společnost uvádí, Half-Life: Alyx se stane jejich vlajkovou lodí pro VR, nezbývá nám tedy než čekat, jak bude hra vypadat a jak ji hráči přijmou.

Ti, kteří stále čekají na plnohodnotný 3. díl, mají zatím smůlu. Pokud však patříš mezi milovníky legendární jedničky a dvojky, třeba pro tebe bude návrat do tohoto světa prostřednictvím virtuální reality alespoň částečnou náplastí. 

Doporučeno
Jeden z nejklíčovějších a nejrevolučnějších zásahů do herní historie – Half-Life 2 Jeden z nejklíčovějších a nejrevolučnějších zásahů do herní historie – Half-Life 2 10. září 2015 14:53
Domů
Sdílet
Diskuse