Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2019 12:07
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Trump sdílel fotku se svou hlavou na těle Rockyho. Nikdo neví, co to má znamenat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dnes dopoledne čekalo na odběratele účtu prezidenta USA malé překvapení.

Podlehl americký prezident vlivu Twitteru už úplně? Tuto otázku si položil nejeden odběratel twitterových novinek z účtu prezidenta Donalda Trumpa, když se na něj podíval dnes ráno. Trump totiž sdílel obrázek, ve kterém je jeho hlava součástí těla svalnatého boxera Rockyho, aniž by příspěvek jakkoliv popsal nebo vysvětlil.

Doporučeno
Já jsem ten vyvolený, řekl hrdě Donald Trump s pohledem na oblohu. Odpověděl tak na otázku, kdo vyřeší vztahy s Čínou Já jsem ten vyvolený, řekl hrdě Donald Trump s pohledem na oblohu. Odpověděl tak na otázku, kdo vyřeší vztahy s Čínou 22. srpna 2019 8:52

Podle informací deníku The Guardian by se měl 45. prezident Spojených států momentálně nacházet na Floridě, kde se rozhodl oslavit Den díkůvzdání. Čas, ve kterém se příspěvek objevil na Twitteru prý odpovídá době, ve které byl Trump na výletě v jednom ze svých golfových klubů.

Proč jeden z nejvlivnějších mužů planety sdílel na svém profilu něco takového? Když pomineme první polemiky o tom, že byl nejspíše trefen do hlavy golfovým míčkem, nebo že se podobným způsobem vypořádává s takzvanými ránami pod pás od okolního světa, nemůžeme najít pořádný důvod. Zvláště v momentě, kdy takovou věc najedete na oficiálním účtu jen tak, bez popisku.

Jedno z možných vysvětlení je ale nasnadě. Moc, kterou Trump disponuje, dokáže ovlivnit mysl i zapracovanému světoznámému miliardáři. I jiní, prakticky absolutní vládci svých států, byli opojeni svými možnosti. V nedávné paměti můžeme mít ruského prezidenta Vladimira Putina, který jel na medvědovi, nebo korejského diktátora Kim Čong-una sedícího na bílém koni. 

Každopádně reakce pod prezidentovým postem na sebe nenechaly dlouho čekat. Proud srovnávacích memes, upřesňování toho, jak to mělo být doopravdy a psaných reakcí, ve kterých si lidé stěžovali, k čemu je účet využíván, byl silný a vydatný. Podívejte se, co všechno měli na srdci „obdivovatelé“ tohoto uměleckého počinu.

Domů
Sdílet
Diskuse