Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2020 18:35
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Dvě rodiny se v Jablonci dostaly do rozepře, uklidňovat je muselo 11 policejních hlídek

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Třicet členů dvou rodin se do sebe pustilo na sídlišti v Jablonci.

Jedenáct policejních hlídek bylo na Liberecku třeba k utlumení včerejší rozepře mezi dvěma rodinami. Nešlo však o ledajakou hádku; proti sobě se postavilo třicet osob, které se nebály vyzbrojit vším, co měly po ruce. Stupňující potyčku se ale nakonec podařilo udusat. Dva účastníci sporu byli zatčeni a bude proti nim vzneseno obvinění.

Doporučeno
„Vášnivý sběratel“ přechovával v Praze 26 nelegálně držených zbraní a 150 kilo munice „Vášnivý sběratel“ přechovával v Praze 26 nelegálně držených zbraní a 150 kilo munice 29. července 2020 13:22

Kdo se chtěl včera večer procházet ulicí Řetízkovou v Jablonci nad Nisou, po příchodu na místo si to nejspíš rozmyslel a uháněl pryč. Z prostoru se totiž pomalu stávalo bojové pole. Proti sobě stáli rozhněvaní členové dvou rodin, kteří si chtěli veřejně mezi sebou vyříkat dlouhodobý spor. Netrvalo tak dlouho, a policisté dostali ohlášení na tísňovou linku, že zde byly některé osoby napadeny.

„Na místo ihned vyjelo jedenáct policejních hlídek z Jablonce i Liberce, které následně dokázaly zabránit stupňující intenzitě vzájemného slovního i fyzického napadání mezi téměř třiceti přítomnými osobami,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Někteří z nich si byli dobře vědomi toho, že může konflikt eskalovat, a tak se vyzbrojili trámky, násadami, teleskopickými obušky nebo paralyzéry.

 

I přes policejní přítomnost se nepodařilo zabránit několika modřinám, podlitinám nebo poškození vozidla, které údajně patřilo jednomu ze zúčastněných. Závažnější zranění se ale naštěstí neobjevilo. Po uklidnění situace hlídky následně zatkly dvě osoby, které umístily do cely v Jablonci.

Doporučeno
Jako první v Česku jsme ochutnali bezmasé IKEA kuličky. Mají chuť jako skutečné maso a jsou ekologicky udržitelné Jako první v Česku jsme ochutnali bezmasé IKEA kuličky. Mají chuť jako skutečné maso a jsou ekologicky udržitelné 29. července 2020 16:00

„Ve věci byly již zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví, rvačka, nebezpečné vyhrožování a poškození cizí věci,“ přiblížila prohřešky Sochorová. Dále se případem zabývají místní kriminalisté.

Domů
Sdílet
Diskuse