Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2020 14:40
Čas čtení 1:14
Vojtěch Vanda

Češi nebudou muset mít při cestě do Řecka negativní test na koronavirus

NEWS ANDREJ BABIŠ ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Původní rozhodnutí řecké vlády bylo prý premiérovou intervencÍ přehodnoceno.

Premiér Andrej Babiš dnes uveřejnil na svém twitterovém účtu skvělou zprávu pro všechny, kdo se chystají na dovolenou do Řecka. Podle jeho tvrzení se tím, že se osobně zapojil do jednání s tamní vládou, podařilo vyjednat zrušení povinného negativního testu na koronavirus pro české občany, jež do země vycestují. 

Doporučeno
Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) 12. srpna 2020 10:22

„Právě jsem mluvil s řeckým premiérem Kyriakosem Mitsotakisem. Po mé osobní intervenci a na základě nových údajů o epidemiologické situaci v České republice, které jsme dodali řecké straně, vyřadí Česko ze seznamu zemí, jejíž občané mají povinnost překládat test na Covid-19 při vstupu do Řecka,“ uvedl Babiš v tweetu se zvláštním důrazem na vlastní přičinění.

Podle premiéra to znamená, že rozhodnuté řecké vlády o tom, že by čeští občané museli mít od 17. srpna s sebou negativní test na koronavirus, nevstoupí ani v platnost.

Tamější ministerstvo zdravotnictví totiž mělo rozšířit seznam států, pro jejichž obyvatele je nutný negativní test na koronavirus, o tyto země: Bulharsko, Rumunsko, Spojené arabské emiráty, Maltu, Švédsko, Česko, Belgii, Španělsko, Holandsko, Albánii a Severní Makedonii. Jak píše iDNES.cz, zkomplikovalo by to cestu asi 5 000 Čechů, kteří se do země příští týden chystají. Do konce září by mělo do země pod Olympem vycestovat 30 000 spoluobčanů.

Doporučeno
Na Česko se ženou silné bouře s krupobitím Na Česko se ženou silné bouře s krupobitím 13. srpna 2020 11:34

Ministerstvo zahraničních věcí však zatím o změně neinformovalo. Na jeho twitterovém účtu zatím najdeme pouze postup, co si s sebou do Řecka, co se týče testů na virus, vzít. 

Domů
Sdílet
Diskuse