Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2023 v 13:29
Čas čtení 0:39
Kristýna Dobiášová

Al Pacino: Hvězdné války jsem odmítl, i když mi nabízeli hodně peněz. Umožnil jsem kariéru Harrisonu Fordovi

Al Pacino: Hvězdné války jsem odmítl, i když mi nabízeli hodně peněz. Umožnil jsem kariéru Harrisonu Fordovi
Zdroj: Forum Film SK
ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Herec a držitel Oscara Al Pacino během středeční besedy v New Yorku mluvil o své herecké kariéře. Nechybělo mnoho a diváci jej mohli spatřit v kultovních Hvězdných válkách. Roli Hana Sola, která mu byla nabídnuta, však odmítl.

„Hvězdné války jsem odmítl. Víte, co se stane, když se poprvé stanete slavným,“ komentoval Pacino nabízení rolí poté, co se proslavil. „Dali mi scénář s názvem ‚Hvězdné války‘. Nabídli mi mnoho peněz, nechápu to. Přečetl jsem si to a řekl, že to dělat nemůžu.“ Herec prý scénáři nerozuměl. Čemu přesně, to neupřesnil. „Umožnil jsem kariéru Harrisonu Fordovi.“ Harrison Ford ve Hvězdných válkách ztvárnil postavu Hana Sola.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Psychotický Robert De Niro a hudební maniak J. K. Simmons ti na Netflixu přivodí infarkt Co si pustit o víkendu: Psychotický Robert De Niro a hudební maniak J. K. Simmons ti na Netflixu přivodí infarkt 21. dubna 2023 v 16:00

Film Zjizvená tvář je jedním z jeho nejúspěšnějších filmů. V průběhu natáčení se však několikrát zranil. „Neumíte si představit, jaké to bylo,“ vyprávěl o střelbách. „Každý den se musíte uvést do transu.“ Když byl jednou na pohotovosti, byl pokrytý falešnou krví. Sestřička si ho spletla s „nějakým šmejdem“.

Jaká je nejlepší herecká rada, kterou kdy dostal?

Herec sdělil, že nejlepší radu obdržel od zakladatele Acting Studio Leeho Strasberga. „Víte, čemu říkal herecký talent?“ zeptal se Pacino publika. „Říkal: ‚Talent je jako cementový blok, po kterém chodíte po chodníku a skrz škvíry vykukuje zelené stéblo trávy.‘ To je talent.“

Domů
Sdílet
Diskuse