Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2023 17:20
Čas čtení 0:35
Martin Adam Pavlík

Film Super Mario Bros. letos jako první vydělal miliardu dolarů. Jde o nejžádanější adaptaci videohry vůbec

Film Super Mario Bros. letos jako první vydělal miliardu dolarů. Jde o nejžádanější adaptaci videohry vůbec
Zdroj: Nintendo/Illumination Entertainment
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Filmová adaptace populární videohry měla přitom premiéru teprve před necelým měsícem.

Animovaný dobrodružný film The Super Mario Bros. je prvním trhákem tohoto roku, který vydělal miliardu amerických dolarů, informuje Variety.

Vzhledem k tržbám jde zatím o nejvýdělečnější film roku 2023 a vůbec nejnavštěvovanější film založený na videohře. V USA filmový Super Mario vydělal celkem 490 milionů dolarů, dalších 532 milionů představují mezinárodní tržby.

Miliardovou hranici se podařilo od pandemie překonat v kinech jen snímkům Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion a Avatar: Cesta vody.

Doporučeno
Změní umělá inteligence filmový průmysl? Zeptali jsme se filmařů Změní umělá inteligence filmový průmysl? Zeptali jsme se filmařů 30. dubna 2023 15:00

Příběh Maria se začal psát v roce 1981, když se Nintendo ujalo oživení stagnujícího segmentu herních automatů. Ikonická figurka se nejprve objevila ve dvourozměrné arkádovce Donkey Kong.

Postavička, která se drala za uvězněnou princeznou, zatímco po ní házel Donkey Kong sudy, se v první hře jmenovala Jumpman. Jméno Mario přišlo na scénu až v pokračování s přívlastkem Junior. První filmová adaptace videohry vznikla ještě v roce 1993, ztrhali ji však kritici i diváci.

Domů
Sdílet
Diskuse