Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2023 14:12
Čas čtení 0:50
Lucie Kotvalová

Olympijská legenda z USA bojuje o život. Není pojištěná a rodina prosí o finanční pomoc

Olympijská legenda z USA bojuje o život. Není pojištěná a rodina prosí o finanční pomoc
Zdroj: David Madison/Getty Images
SPORT SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Olympijská vítězka v gymnastice Mary Lou Retton podle své dcery „bojuje o život“ na jednotce intenzivní péče.

Bývalé olympijské sportovkyni a gymnastce Mary Lou Retton byla v pouhých pětapadesáti letech diagnostikována „velmi vzácná forma zápalu plic“, píše list The Guardian.

Podle její dcery McKenny Kelley není Mary Lou schopna sama dýchat a už více než týden leží na jednotce intenzivní péče v blíže nespecifikované nemocnici. Kelley to uvedla ve story na Instagramu v úterý odpoledne.

Doporučeno
Drama kolem filmu Aquaman 2: Jason Momoa se prý snažil vyhodit Amber Heard, převlékal se za Deppa, Musk měl vyhrožovat studiu Drama kolem filmu Aquaman 2: Jason Momoa se prý snažil vyhodit Amber Heard, převlékal se za Deppa, Musk měl vyhrožovat studiu 11. října 2023 11:14

Více podrobností o jejím stavu poskytnout nechtěla „z úcty k ní a jejímu soukromí“. Uvedla ovšem, že Retton není pojištěná.

„Prosíme vás, pokud byste mohli jakkoli pomoci, abyste se 1) modlili! a 2) mohli nám pomoci s financemi na účet za nemocnici,“ napsala Kelley.

Změnila americkou gymnastiku

Olympijské ocenění získala Retton na Letních olympijských hrách 1984 v Los Angeles. Vysloužila si rovnou pět medailí, včetně zlata ve víceboji. Jednalo se o první individuální olympijskou medaili, kterou kdy získala Američanka, a její výkon stál za „prudkým nárůstem“ popularity tohoto sportu ve Spojených státech, uvádí The Guardian.

Doporučeno
Bez vody, hladoví i zesměšňovaní. Výzkum odhalil devastující realitu britské gymnastiky Bez vody, hladoví i zesměšňovaní. Výzkum odhalil devastující realitu britské gymnastiky 17. června 2022 12:08

Jak médium připomíná, v roce 1997 byla uvedena do Mezinárodní gymnastické síně slávy a v roce 2020 byla jako první žena vybrána do Houstonské sportovní síně slávy.

Téměř deset let po jejím olympijském úspěchu potvrdil průzkum agentury Associated Press, že Retton byla vedle krasobruslařky Dorothy Hamill, která získala zlatou olympijskou medaili v roce 1976, nejoblíbenější sportovkyní v USA.

Domů
Sdílet
Diskuse