Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
20. listopadu 2023 v 18:00
Čas čtení 4:04
Ondřej Mrázek

Velkolepé finále Koruny začíná mrtvou princeznou. Nejočekávanější seriál konce roku vylíčil zdrcující smrt Diany

Velkolepé finále Koruny začíná mrtvou princeznou. Nejočekávanější seriál konce roku vylíčil zdrcující smrt Diany
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Tvůrci oceňované Koruny se v úvodu závěrečné série rozhodli zaměřit na osud slavné princezny Diany. Seriál z toho těží, pomalu je však na čase vrátit se zpátky k tomu, co jej proslavilo v první řadě.

Postav na vodu, připrav si mléko, vytáhni sáček English Breakfast a pohodlně se usaď. Na Netflix totiž čerstvě dorazila závěrečná řada seriálové Koruny, s níž tohle velkolepé vyprávění o nejslavnějším britském rodu pomalu, ale jistě vrcholí. Respektive tam dorazily první čtyři epizody, na ten zbytek si budou muset fanoušci a fanynky počkat až do půlky prosince.

První dojmy ti ale můžeme popsat už teď. Kromě šálku anglického čaje k nim však budeš potřebovat i balík kapesníků, je to totiž zase jednou krajně dojímavá záležitost.

Neštěstí, pořád samé neštěstí…

Ke královské rodině se tentokrát vracíme koncem devadesátých let. Princ z Walesu si vydupal svůj rozvod, usadil se s Camillou, zatímco si dělí péči o děti Harryho a Williama s Dianou, která pro změnu vypadla ze všech oficiálních procedur. A není to šťastné období prakticky pro nikoho.

Diany jsou konstantně plná média, což ji na jednu stranu obtěžuje, na tu druhou ale často působí dojmem, že na sebe pozornost strhává naschvál. Charles se pak snaží získat královnino požehnání pro svůj nový vztah – avšak neúspěšně. A královna? Ta tu na rozdíl od prvních sérií prakticky nefiguruje. Je odtažitá, zcela v ústraní, jako by zahalená do Dianina stínu, a byť dál plní své povinnosti, seriál jí alespoň v této části nevěnuje prakticky žádnou pozornost.

Vše se točí kolem bývalé princezny z Walesu, která přičiněním Mohameda Al-Fayeda konečně poznává jeho syna Dodiho, s nímž ji čeká stručné dobrodružství zakončené poměrně náhle a především tragicky.

Doporučeno
Hulení, šňupání, ale i vánoční klasika. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Netflixu Hulení, šňupání, ale i vánoční klasika. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Netflixu 19. listopadu 2023 v 11:00
Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 30. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Zpět
Sdílet
Diskuse