Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. listopadu 2023 14:25
Čas čtení 0:50
Vojtěch Vanda

Naprostý zmar! Nová marvelovka je první film, který studiu nevydělá ani 100 milionů dolarů

Naprostý zmar! Nová marvelovka je první film, který studiu nevydělá ani 100 milionů dolarů
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY
Uložit Uložené

MCU is dead? Tržby nového filmu potvrzují smutný trend. Marvel narazil doslova na dno.

Snímek první afroamerické režisérky filmu z MCU Nii DaCosty nedostává mnoho chvály ani od kritiků, ani od fanoušků Marvelu. Kromě tristních recenzí a děsivého skóre na uživatelských databázích se neúspěch filmu z produkce studia Disney podepsal taktéž na výdělcích, které jsou doslova jedny z nejhorších, co kdy studio zažilo.

Doporučeno
Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa 9. listopadu 2023 15:00

Po historicky nejhorším prvním víkendu, během kterého film s cenovkou 220 milionů dolarů vydělal pouhých 46 milionů ve Spojených státech, byl druhý týden ještě horší. Po 78% propadu Marvels přidal do pokladnice jen mrzkých 10,2 milionu dolarů.


Jak uvedl web IndieWire, v minulosti už se stalo, že si film z MCU neudržel první místo ani během druhého víkendu po uvedení, nicméně třetí místo, které Marvels obsadily nyní, je skutečně bezprecedentní „prohra“. Snímek přeskočila jak franšíza Hunger Games: Balada o ptácích a hadech od Lionsgate, tak animovaní Trollové 3 od Universalu.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v Marvel seriálech? KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v Marvel seriálech? 15. listopadu 2023 16:00

Už nyní je celkem jasné, že s výdělkem 65 milionů dolarů film nedosáhne na pomyslnou hranici výdělku 100 milionů dolarů v rámci Spojených států. Což je jen pro představu částka, kterou starší marvelovky zvládly hravě přelézt za první víkend klidně i několikanásobně. Jestli se povede celosvětově utržit alespoň 200 milionů dolarů, je pak další otázkou, nad kterou si kravaťáci z Disney a Marvel Studios budou nejspíš v následujících dnech lámat hlavu.

Domů
Sdílet
Diskuse