Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. listopadu 2023 13:44
Čas čtení 0:51
Barbora Adamkovičová

Ozbrojený útok na Messiho rodinu: Lupiči je přepadli v autě, rozbili okno a ukradli více než půl milionu

Ozbrojený útok na Messiho rodinu: Lupiči je přepadli v autě, rozbili okno a ukradli více než půl milionu
SPORT
Uložit Uložené

V argentinském Rosariu byla přepadena rodina manželky Lionela Messiho. Tchán argentinské fotbalové legendy tu vlastní supermarket, jehož zaměstnanci se při cestě autem stali obětí ozbrojeného útoku.

Zloději vnikli do auta, v němž kromě dvou zaměstnanců seděla i sestřenice Messiho manželky Antonella Roccuzzo. Loupež byla „rychlá a násilná“. Útočníci vystoupili z auta a rozbili jedno z oken vozidla, které převáželo peníze z obchodu. Podařilo se jim ukrást asi osm milionů pesos, což je v přepočtu přes půl milionu korun, napsal sportovní deník Marca.

„Jeli jsme ze supermarketu do banky, abychom peníze uložili,“ uvedla jedna z obětí nešťastné události. „Rozbili nám okna a vzali tašky.“ Podle zaměstnance se vedoucí supermarketu, která řídila vozidlo, snažila zrychlit a lupičům uniknout, ale nepodařilo se jí to, protože před ní jelo jiné auto.

Lupiči podle ní sebrali dva batohy, v každém z nich byly čtyři miliony pesos v hotovosti. Ihned poté pachatelé utekli. Naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn, i když zaměstnanci supermarketu uvedli, že utrpěli šok.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

V březnu dva ozbrojenci vypálili 14 ran v supermarketu, který vlastní rodina Messiho manželky. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, ale střelci zanechali na místě činu na kusu kartonu vzkaz „Messi, čekáme na tebe“.

Rosario sužují vlny násilí. O kontrolu nad městem severozápadně od Buenos Aires bojuje několik drogových gangů. Od začátku roku bylo v tomto městě s přibližně 1,3 milionu obyvatel zabito téměř 230 lidí. Informovala o tom tisková agentura DPA.

Domů
Sdílet
Diskuse